Skip to main content

OKEAN ELZY

By

Okean Elzy Helsingin Kulttuuritaloon syyskuussa – Ukrainan suosituin rock-bändi konsertoi Ukrainan sodan uhrien hyväksi

Ukrainan suosituin rock-yhtye, Okean Elzy, saapuu Suomeen syyskuussa. Yhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa tiistaina 13. syyskuuta osana ympäri Euroopan nähtävää Apua Ukrainaan -kiertuettaan. Okean Elzy on valittu useana vuonna Ukrainan parhaaksi yhtyeeksi. Sen rock-soundin juurevuus on yhdistelmä ukrainalaista kansanperinnettä, slaavilaisia melodioita ja länsieurooppalaista voimasoundia.

Okean Elzy on tullut tunnetuksi kantaaottavasta toiminnastaan. Yhtye vastustaa kovin sanoin Venäjän hyökkäyssotaa, ja jo 2010-luvulla se muun muassa osallistui näkyvästi Ukrainan vallastasyöstetyn presidentin Viktor Janukovitshin vastaisiin mielenosoituksiin esiintymällä häntä vastustavissa konserteissa. Nyt Suomeen saapuessaan yhtye luovuttaa huomattavan osan esiintymispalkkiostaan Ukrainan sodan uhrien hyväksi.

Okean nähtiin Suomessa edellisen kerran nopeasti loppuunmyydyssä konsertissaan The Circuksessa, Helsingissä vuonna 2014. Yhtye on toteuttanut Venäjän hyökkäyksen jälkeen aktiivista sodanvastaista työtään. Se on tehnyt lukuisia hyväntekeväisyyskonsertteja ja on julkaissut hiljattain kaksi Ukrainan itsenäisyyttä korostavaa kappaletta: Joe Cockerin tunnetuksi tekemän You Are So Beautiful ja ukrainankielisen Misto Mariji -nimisen laulun Mariupolin kaupungin kunniaksi.

Myös maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Coldplay on nostanut Okean Elzyn musiikin esille tukiessaan Ukrainan sodan uhreja. Yhtye muun muassa esitti Okean Elzyn laulajan, Slava Vakarchukin, tekemän Obiymy-kappaleen heinäkuussa Varsovan-konsertissaan.

Vuonna 1994 perustetun Okean Elzyn muodostavat laulaja Slava Vakarchukin lisäksi kosketinsoittaja Milos Jelic, kitaristi Vladimir Opsenica, basisti Denis Dudko ja rumpali Denis Glinin. Okean Elzyn konsertin järjestäjät lahjoittavat Helsingissä toimivalle Ukrainan avustuskeskukselle 50 pääsylippua jaettavaksi Suomeen sodan jaloista paenneille ukrainalaisille.

 

Tapahtuman lipunmyynti alkaa 8.8.2022 klo 9:00.

Okean Elzyn kotisivut: www.okeanelzy.com/en/
Konsertin järjestäjät: Visual Media Productions ja A-Duuri Oy

 

Maksim Galkin

By

Pitkään odotettu vierailu on vahvistunut! Humoristi. Tv-juontaja. Showmies. Laulaja. Maksim Galkin saapuu vihdoinkin Suomeen su 14.8.2022

Магия его таланта никого не оставляет равнодушным. Вот уже десятилетия он собирает полные залы по всей стране и за ее пределами. Юморист. Телеведущий. Шоумен. Певец. Список его регалий и статусов можно перечислять бесконечно. Но прежде всего Максим Галкин – настоящий Артист с большой буквы. Яркий, харизматичный и всегда актуальный. Уникальное сочетание мудрости и молодости, чувства юмора и многогранного таланта превращают его сольные концерты в мозаику жанров, которые идут внахлёст: пародии, песни, юмор, концертные номера из известных телевизионных шоу. Его юмор злободневный, гибкий и по-настоящему смешной. Максим чувствует свою аудиторию и просто задушевно беседует с ней, словно рассказывает о своей жизни внезапно приехавшим старым друзьям. Миниатюры, репризы театральные зарисовки, совсем новые номера, а также давно знакомые и любимые зрителями постановки. В исполнении Максима они не утрачивают своей артистической ценности, и, как любимая песня, звучат на повторе, вызывая ностальгическую улыбку. Концерт Максима Галкина – это, фейерверк впечатлений, вулкан взрывных эмоций и гарантия великолепного настроения не только в день мероприятия, но и на несколько недель вперед. Его номера не устаревают, его залы не пустеют, его шутки не стареют. Потому что настоящий талант никогда не выйдет из моды..

Aiemmalle ajankohdalle ostetut liput käyvät sellaisenaan.
Uusi ajankohta: Sunnuntai 14.8.2022
Vanha ajankohta: 2.8.2022, 2.3.2022, 5.3.2021 ja 17.5.2020

George Thorogood & The Destroyers

By

Luvassa on tanakkaa perusrockia ja juurevaa bluesia, sillä George Thorogood & The Destroyers esiintyy ”Good To Be Bad Tour: 45 Years of Rock” –kiertueen merkeissä  9. elokuuta 2022 Helsingin Kulttuuritalolla.

Amerikkalaiskitaristi George Thorogood ja hänen johtamansa The Destroyers on jo noin 45 vuoden ajan tarjonnut sykähdyttäviä ja mieleenpainuvia live-elämyksiä konserteissaan ympäri maailmaa. Thorogoodin ihailijajoukkoon kuuluu myös valtaisa joukko lojaaleja suomalaisia rokkareita. Ei siis ihme, että yhtye on vieraillut maassamme useita kertoja aina yhtä suurella menestyksellä. George Thorogood on syntynyt Wilmingtonin kaupungissa, Delawaren osavaltiossa, Yhdysvalloissa helmikuussa 1950. Debyyttialbumi ”George Thorogood & The Destroyers” julkaistiin lokakuussa 1977.

George Thorogood & The Destroyers on julkaissut parikymmentä albumia, joiden yhteenlaskettu myynti ylittää 15 miljoonaa kappaletta. Thorogoodin tunnetuimpien hittien joukkoon kuuluvat muun muassa “Bad To The Bone”, “One Bourbon”, One Scotch, One Beer”, “Movin On Over”, “Drink Alone”, “Who Do You Love” ja “Get A Haircut”, joka oli Thorogoodin ensimmäinen listaykkönen Yhdysvalloissa vuonna 1993.

Vuonna 2017 Thorogood julkaisi pääosin akustisen, kriitikoiden ylistämän sooloalbumin nimeltä “Party of One”, jolla hän tulkitsee muun muassa Willie Dixonin, Elmore Jamesin, Robert Johnsonin, Rolling Stonesin ja jopa Hank Williamsin, Johnny Cashin ja Bob Dylanin sävellyksiä. Yhtyeen viimeisin albumi on vuonna 2020 julkaistu keikkatallenne “Live in Boston, 1982: The Complete Concert”. Thorogoodin suosituimmat biisit perustuvat musiikista välittyvään vastustamattomaan “badass rock” -asenteeseen kuten Thorogood itse sanoo sekä suorasukaisiin sanoituksiin, räjähtävään energiaan, sujuvasti liukuvaan slideen ja tarttuviin kitarariffeihin. Samat elementit purevat yleisöön tietysti myös live-keikoilla.

George Thorogoodin johtamassa The Destroyers –yhtyeessä soittavat Jeff Simon (rummut, lyömäsoittimet), Bill Blough (basso), Jim Suhler (kitara) ja Buddy Leach (saksofoni). “We’ll always be the baddest band in the land. Expect our best on this tour, because that’s what you’re gonna get,” toteaa George Thorogood ytimekkäästi

HUOM! Alunperin konsertti oli suunniteltu järjestettäväksi Helsingin jäähallissa. Jäähalliin ostetut liput käyvät Kulttuuritaloon sellaisenaan; seisomapaikkaliput seisovalle permannolle ja istumapaikan ostaneille on varattu paikat yläkatsomon keskeltä.

Ismo Leikola – Ei mitään vakavaa

By

Rakastettu stand up -komiikan kuningas Ismo Leikola nähdään Helsingin Kulttuuritalossa 1. lokakuuta! 

Korona pysäytti koko maailman ja sen lisäksi myös Ismo Leikolan. Nyt koteloitumisvaiheen jälkeen stand-up-lavoille lennähtää suorastaan uusi ihminen, uudestisyntynyt Ismo, joka on saanut 20 sekunnin mittaisen kasteen käsienpesualtaassa. Pidemmän keikkatauon aikana Ismo sukelsi pohdinnoissaan yhä syvemmälle ja löysi ennennäkemättömiä vastauksia – myös siihen iänikuiseen kysymykseen: Mille saa nauraa. Viime syksynä ensi-iltansa saanut ”Ei mitään vakavaa” on show, jossa todella koetellaan rajoja. Tai oikeammin mennään niistä läpi että heilahtaa. Sellaisella nauravalla muurinmurtajalla.

Sitten virallinen ohjeistus. Nykytilanteesta johtuen tilaisuuksissa saatetaan edellyttää kaikilta yleisön jäseniltä sitä, että he käyttävät maskia tai visiiriä tai jotain semmosta. Umpinainen moottoripyöräkypärä käy myös tai kuupuku. Tai ilmastointiteippi joka peittää sekä suun että nenän. Jos joku on kiinnostunut mussuttamaan, länkättämään tai urputtamaan tästä, huomautamme että myös mussutus on suoritettava maski naamalla.

Todella halutaan, että kiertue voidaan toteuttaa ja toivotaan että kaikki on valmiita puhaltamaan yhteen hiileen. Siis vertauskuvallisesti. Konkreettinen yhteen hiileen puhaltaminen ei ole suositeltavaa näinä aikoina, kun pöpöt leviää.

Ismo Leikola – Ei mitään vakavaa

By

Korona pysäytti koko maailman ja sen lisäksi myös Ismo Leikolan.
Nyt koteloitumisvaiheen jälkeen stand-up-lavoille lennähtää suorastaan uusi ihminen, uudestisyntynyt Ismo, joka on saanut 20 sekunnin mittaisen kasteen käsienpesualtaassa. Pidemmän keikkatauon aikana Ismo sukelsi pohdinnoissaan yhä syvemmälle ja löysi ennennäkemättömiä vastauksia – myös siihen iänikuiseen kysymykseen: Mille saa nauraa. Viime syksynä ensi-iltansa saanut ”Ei mitään vakavaa” on show, jossa todella koetellaan rajoja. Tai oikeammin mennään niistä läpi että heilahtaa. Sellaisella nauravalla muurinmurtajalla.

Sitten virallinen ohjeistus. Nykytilanteesta johtuen tilaisuuksissa saatetaan edellyttää kaikilta yleisön jäseniltä sitä, että he käyttävät maskia tai visiiriä tai jotain semmosta. Umpinainen moottoripyöräkypärä käy myös tai kuupuku. Tai ilmastointiteippi joka peittää sekä suun että nenän. Jos joku on kiinnostunut mussuttamaan, länkättämään tai urputtamaan tästä, huomautamme että myös mussutus on suoritettava maski naamalla.

Todella halutaan, että kiertue voidaan toteuttaa ja toivotaan että kaikki on valmiita puhaltamaan yhteen hiileen. Siis vertauskuvallisesti. Konkreettinen yhteen hiileen puhaltaminen ei ole suositeltavaa näinä aikoina, kun pöpöt leviää.

Ismo Leikola
19.10.2022
Helsingin Kulttuuritalo

Hinnat:
Liput: 38,50€ / 34,50€
K-18
Esityksen kesto n. 2h sis. väliajan

Helsingin balalaikkaorkesterin tukikonsertti Ukrainalle

By

Helsingin balalaikkaorkesterin tukikonsertti Ukrainalle

Konsertin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Unicefin kautta humanitaariseen työhön Ukrainan hyväksi.
Vierailevat esiintyjät: Paleface, mieskuoro Könsikäät, Hilja Grönfors trio, Miritza Lundberg, 2021 Voice on Finland voittaja Kalle Virtanen.

Tukikonsertti Ukrainalle
la 28.5.2022 klo 18:00
Helsingin Kulttuuritalo

Erik Lindström 100 vuotta

By

Riku Niemi Orchestra solisteinaan Johanna Försti, Annimaria Rinne, Amadeus Lundberg, Severi Pyysalo, Sami Saari, Juki Välipakka ja SoulSisters.

Suomalaisen iskelmä- ja viihdemusiikin suurhahmon, Erik Lindströmin, syntymästä tulee vuonna 2022 kuluneeksi sata vuotta. Riku Niemi Orchestra ystävineen juhlii Kulttuuritalolla Erik Lindströmiä tämän satavuotissyntymäpäivänä 29. toukokuuta.

Erik Lindström (1922–2015) tunnetaan unohtumattomista ikivihreistään: Armi, Ranskalaiset korot, Muistatko Monrepos’n, Liian vähän aikaa, Pikku midinetti, Etkö uskalla mua rakastaa…

Satavuotisjuhlakonsertissa kuullaan Erik Lindströmin tuotannosta rakastetuimmat ja tunnetuimmat sävelmät sekä esitellään harvemmin kuultua musiikkia Lindströmin uran varrelta. Myös Erik Lindströmin vibrafonistin ura saa asianmukaisen kunniamaininnan.

Erik Lindström 100 vuotta
Su 29.5.2022 Kulttuuritalo, Helsinki

Konsertin kesto noin 2 h.
Tapahtumassa on väliaika.

Konsertin järjestää Riku Niemi Orchestra
rikuniemiorchestra.fi

LAIN HUUTO: VALOON!

By

Valoon!

Valo – toivon pisteinä pimeän reunoilla, lohduttajana ystävän kasvoilla, värivalojen merenä ja sokaisevana loisteena. Käännetään hetkeksi katse pois pimeästä valoon.

Lain Huuto esittää keväällä 2022 Valoon! -konsertissa Saima Haapasen Lain Huudolle sovittaman suomalaisen rytmimusiikin kokonaisuuden.
Konsertin johtaa Paavo Hyökki.

LAIN HUUTO: VALOON!
Ke 25.5.2022 klo 19 Kulttuuritalo, Helsinki

LAIN HUUTO
Lain Huuto on vuonna 2009 perustettu juristien ja oikeustieteen opiskelijoiden kuoro, jonka taiteellisena johtajana on sen perustamisesta lähtien toiminut Paavo Hyökki. Kuoro on kysytty esiintyjä erilaisiin tapahtumiin ja se järjestää säännöllisesti omia konsertteja. Laulajia yhdistää ammattikunnan lisäksi motivoitunut ja kunnianhimoinen asenne tasokkaan kuoromusiikin tekemiseen. Lain Huuto on saanut useita tunnustuksia ja menestynyt kansainvälisissä kuorokilpailuissa. Vuonna 2014 kuoro voitti Espanjassa kansainvälisen Canta al Mar -kuorokilpailun sekakuorojen pääsarjan. Tampereen Sävel 2015 -katselmuksessa se saavutti kaksi kultaleimaa ja 2017 kuoro palkittiin parhaasta kilpailuohjelmiston tulkinnasta Liettuan kansainvälisessä Kaunas Cantat -kuorokilpailussa. Vuonna 2019 tuli kuluneeksi 10 vuotta kuoron perustamisesta. Kuoron juhlakonsertti järjestettiin Musiikkitalolla 26.10.2019. Lain Huudon ylivoimaisesti suosituimpia konsertteja ovat IHME-joulukonsertit. Kuoro on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin kattavassa konserttitarjonnassa ja joka vuosi yhä useammalle kuulijalle joulu alkaa nimenomaan Lain Huudon joulukonsertista.

PAAVO HYÖKKI
Maamme eturivin kuoronjohtajiin kuuluva Paavo Hyökki aloitti opintonsa Espoon Musiikkiopistossa vuonna 1987 instrumentteinaan sello ja piano. Vuonna 2010 hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja jatkoi opintojaan kuoronjohtoluokalla. Kuoronjohdon A-tutkinnon Hyökki suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin ja keväällä 2013 hän valmistui musiikin maisteriksi.
Paavo Hyökki toimii taiteellisena johtajana Mieskuoro Laulajissa, Chorus Cathedralis Aboensis (CCA) -sinfoniakuorossa, Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehissä ja Lain Huudossa, joista kahdessa jälkimmäisessä niiden perustamisesta lähtien. Hän on tehnyt yhteistyötä myös useamman kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon EMO Ensemble, Key Ensemble, Lauluyhtye Rajaton, Club for Five, Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) ja Helsingin Kaupunginorkesteri (HKO).
Hyökki kuului Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitukseen vuosina 2010 – 2016 ja on toiminut vuodesta 2015 Suomen Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana. Hän toimii myös kutsuttuna Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien taiteellisena johtajana Jyväskylässä vuonna 2022. Lisäksi Hyökki on yhtyelaulaja, taiteellinen tuottaja sekä kysytty jäsen kuoro- ja lauluyhtyekilpailujen tuomaristoihin.

J. KARJALAINEN – SOULAVARIS-KONSERTTISALIKIERTUE

By

J. Karjalainen yhtyeineen nähdään Kulttuuritalossa joulukuussa!

Soulavaris-albumin julkaissut ja loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa esiintynyt J. Karjalainen lähtee lokakuussa Soulavaris -konserttisalikiertueelle. Kuopion Musiikkikeskuksesta 28. lokakuuta alkava ja Helsingin Kulttuuritalolle 11. joulukuuta päättyvä kiertue käsittää yli 20 konserttia ympäri Suomen.

Väinö Karjalaisen tuottama, äänittämä ja miksaama Soulavaris-albumi sisältää kymmenen J. Karjalaisen säveltämää ja sanoittamaa kappaletta. Levyllä musiikin orkestroinnista ei vastaa ainoastaan yksi kiinteä kokoonpano vaan soittajisto vaihtelee kappaleittain. Levyllä soittavat J. Karjalaisen lisäksi Abdissa ”Mamba” Assefa, Mouhamadou L. ”Malang” Cissokho, Pekka Gröhn, Janne Haavisto, Keimo Hirvonen, Väinö Karjalainen, Mikko Lankinen, Tom Nyman, Anssi Nykänen, Miikka Paatelainen, Tuomo Prättälä, Mitja ”Polaroid Slim” Tuurala ja Tommi Viksten.

Soulavaris-konserteissa J. Karjalaisen kanssa soittaa hänen viimeisimmillä levyilläänkin kuultu yhtye: Mikko Lankinen (kitara), Tom Nyman (basso), Janne Haavisto (rummut) ja Pekka Gröhn (kosketinsoittimet). J. Karjalaisen edellinen konserttisalikiertue toteutettiin syksyllä 2019, jolloin liki loppuunmyydyn kiertueen konserteissa vieraili yli 14 000 vierasta.
Sunnuntaina 11.12.2021 rakastettu J. Karjalainen nousee legendaarisen Kulttuuritalon lavalle!

J. KARJALAINEN – SOULAVARIS-KONSERTTISALIKIERTUE
sunnuntai, 11.12.2022, 19:00
Helsinki, Kulttuuritalo

Tapahtumassa on väliaika.

Celeste Barber: Fine, Thanks

By

Näyttelijä, koomikko, ja sosiaalisen median supertähti Celeste Barber saapuu esiintymään Helsingin Kulttuuritalolle 8. syyskuuta 2022 osana Comedy Stop Helsinki -komediafestivaalia!

Erityisesti julkkisten parodioinnista tunnettu australialaistähti on kerännyt miljoonia faneja ympäri maailman sosiaalisen median kanaviinsa. Instagramin hauskimman naisen tittelin saanut, Australian komediakuningatar Celeste Barber on nopeasti noussut sosiaalisen median supertähdeksi. Celeste lähti meteoriittimaiseen nousuun Instagramissa parodioimalla tunnettujen julkisuuden henkilöiden valokuvia. Tilin saama julkisuus on taannut hänelle paikan samassa pöydässä viihteen suurien vaikuttajien kanssa sekä antanut mahdollisuuden luoda vaivautuneita ystävyyssuhteita parodioimiensa henkilöiden kanssa.

Parhaillaan Barber kuvaa Netflixille ”Wellmania: Misadventures in the Search of Wellness” -romaaniinsa pohjautuvaa Wellness-draamakomedisarjaa. Sarja keskittyy ihmistornado Livin (Barber) ja suuren terveyskriisin ympärille, jossa hänen on pakko määritellä uudelleen ”live fast die young” -asennettaan. Heittäytyessään hyvinvointimatkalle vartalo edellä hän yrittää kaikkea mahdollista hyväntahtoisesta omituiseen yrittääkseen parantua nopeasti, ja saadakseen vanhan elämänsä takaisin.

Celeste Barberin Fine, Thanks -show on osa kansainvälistä Comedy Stop Helsinki -komediafestivaalia, joka järjestetään Korjaamolla ja Kulttuuritalolla Helsingissä 8.–10.9.2022. Mukana festivaalilla nähdään lisäksi mm. maailmanlaajuiseksi viraalisensaatioksi Uncel Roger -hahmollaan noussut Nigel Ng sekä Netflix-sarja The Duchess:in luoja, stand-up-tähti Katherine Ryan.

Lue lisää: https://celestebarber.com/

Pat Metheny

By

Yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista jazzkitaristeista Pat Metheny saapuu elokuussa Suomeen.

Kitaristi ja säveltäjä on elävistä jazzmuusikoista menestyneimpiä. Hänellä on takanaan lähes 50 vuoden ura, noin 20 miljoonaa myytyä levyä ja 20 Grammy-palkintoa.

Viiden vuoden tauon jälkeen Suomeen palaava Metheny konsertoi yhdessä trionsa kanssa Helsingin Kulttuuritalossa perjantaina 19.8.22. Methenyn lisäksi triossa soittaa Darek Olszkiewicz (Bass) ja Joe Dyson (Drums).

Russell Howard – Respite

By

Russell Howard, one of the best-selling acts in British stand-up, and host of the smash hit TV show Russell Howard’s Good News (BBC) and his current critically acclaimed show The Russell Howard Hour (Sky), returns to Kulttuuritalo in Helsinki with his biggest ever globe-spanning stand-up tour following the record-breaking success of his 2017 tour Round The World which become his celebrated Netflix special Recalibrate.

Russell is back on stage where he belongs, making sense of a world that’s spinning out of control.

It’s time for Respite.

Uusi keikkapäivä on 24.5.2022. Jo ostetut liput käyvät uuteen päivään sellaisenaan. Mikäli uusi päivä ei sovi, voi lippurahojen palautusta hakea 25.3.2022 mennessä osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus/.

Russell Howard Respite -show 6.5.2022 will be postponed to a new date. New show date is 24.5.2022. Tickets are valid for the new date as they are. If you are unable to attend the new date please apply for refund not later than 25.3.2022 via https://web.lippu.fi/palautus/

 

Russell Howard – Respite
Ti 24.5.2022 klo 19.30 Kulttuuritalo, Helsinki

Secret Service

By

Legendaarinen Secret Service esiintyy ensimmäistä kertaa Helsingissä!

Secret Service on uuden aallon syntikka-pop -yhtye, joka perustettiin
vuonna 1979 ja on toiseksi suosituin ruotsalainen bändi ABBA:n jälkeen. Secret Service -yhtyettä rakastetaan ja ihaillaan kaikkialla maailmassa, ja se tunnetaan suurista hiteistä, kuten ”Flash in the Night ,”Oh Susie”, ”Ten O’Clock Postman” ja monet monet muut! Todellinen 80-luvun legenda!

Lähes 50 vuoden kokemuksella bändi aloitti matkansa vuonna
70-luvun lopulla. Debyyttisingle ”Oh Susie” tuli suosituksi Euroopassa
ja kaukana Euroopan ulkopuolella, ja seuraava ikoninen sävellys – Ten O’Clock
Postman – otti heti listojen kärkipaikat haltuunsa. Mutta kaikkein
tunnetuin on edelleen kappale nimeltä ”Flash In The Night”

Secret Service -yhtye kiertää aktiivisesti ympäri maailmaa
loppuunmyydyin esityksin, sekä tuottaen uutta materiaalia, sekä
työstäen uusia singlejä ja albumeita.

HUOM! Secret Service 18.3.2022 Kulttuuritalolla on siirtynyt. Uusi päivämäärä on 27.8.2022. Jo ostetut liput käyvät uuteen päivään sellaisenaan.

 

 

 

Foil Arms and Hog

By

Hulvaton Foil Arms and Hog saapuu Helsingin Kulttuuritaloon syyskuussa!

Foil Arms and Hog on irlantilainen sketsikomediaryhmä, johon kuuluvat Sean Finegan, Conor McKenna ja Sean Flanagan.


Foil Arms and Hog is an Irish sketch comedy group comprising Sean Finegan (Foil), Conor McKenna (Arms) and Sean Flanagan (Hog). The group performs on TV, radio, the stage and online. The trio write, shoot and edit a new sketch every week in their office, releasing it for YouTube, Facebook and Instagram on IGTV. Foil Arms and Hog do not have a specific genre, and make sketches that are often observational and occasionally topical. Popular sketches released to YouTube include ’When Irish People Can’t Speak Irish’, ’An Englishman Plays Risk’, ’WTF is Brexit’, and ’How to Speak Dublin’. Foil Arms and Hog also perform live shows, primarily in Ireland and the United Kingdom, but also in the United States, Australia, the Netherlands, Germany, Switzerland and a number of runs at the Edinburgh Fringe Festival.

The group’s name evolved from nicknames each of the members had for each other, Foil (Sean Finegan) being the comedy foil, Arms (Conor McKenna) was ’All arms and Legs’ and Hog (Sean Flanagan) because he ostensibly hogged the limelight.

As of 2020, the group had just under a million likes and follows on Facebook and 500 thousand YouTube subscribers. As of October 2020, the group had 517 thousand YouTube subscribers and 114 million views.

They met each other in University, (where they did Engineering, Architecture and Genetics), formed the group and have been touring our live shows in Ireland, the UK, the US and Australia over the last nine years to audience and critical acclaim (no really).

Bo Kaspers Orkester

By

Supersuosittu ruotsalaisyhtye nähdään Helsingin Kulttuuritalolla kahdesti 23:55-albumin siivittämänä!

Ruotsalainen Bo Kaspers Orkester saapuu viimein Suomeen pitkän odotuksen jälkeen ja 21.-22. syyskuuta kuultavat konsertit ovat osa Grammis-palkitun yhtyeen viimeisimmän 23:55-albumin kiertuetta.

”Meidän paras aikamme on nyt. Jääkiekkotermejä lainataksemme; kaksi erää on nyt pelattu, ja nyt on sen kolmannen erän aika, jolloin laitetaan lisää kaasua. 23:55 on kokoelma lauluja, joiden kypsymiseen meni liki kolme vuosikymmentä”, bändi luonnehtii.

HUOM! Bo Kaspers Orkesterin konsertteja joudutaan jälleen siirtämään. 21.9.2022 Kulttuuritalo, Helsinki (korvaa 13.10.2021 ja 10.3.2022 pidettäväksi suunnitellun konsertin). Far Out Productions sekä Internationaali Säätö pahoittelevat tästä toivottavasti viimeisestä siirrosta aiheutuvaa harmia.

Bo Kaspers Orkester

By

Supersuosittu ruotsalaisyhtye nähdään Helsingin Kulttuuritalolla kahdesti 23:55-albumin siivittämänä!

Ruotsalainen Bo Kaspers Orkester saapuu viimein Suomeen pitkän odotuksen jälkeen ja 21.-22. syyskuuta kuultavat konsertit ovat osa Grammis-palkitun yhtyeen viimeisimmän 23:55-albumin kiertuetta.

”Meidän paras aikamme on nyt. Jääkiekkotermejä lainataksemme; kaksi erää on nyt pelattu, ja nyt on sen kolmannen erän aika, jolloin laitetaan lisää kaasua. 23:55 on kokoelma lauluja, joiden kypsymiseen meni liki kolme vuosikymmentä”, bändi luonnehtii.

HUOM! Bo Kaspers Orkesterin konsertteja joudutaan jälleen siirtämään. 21.9.2022 Kulttuuritalo, Helsinki (korvaa 13.10.2021 ja 10.3.2022 pidettäväksi suunnitellun konsertin). Far Out Productions sekä Internationaali Säätö pahoittelevat tästä toivottavasti viimeisestä siirrosta aiheutuvaa harmia.

Tom Odell (UK)

By

Laulaja-lauluntekijä Tom Odell palaa Suomeen ensi kesänä. Pakahduttavan tunteikkaasta tulkinnastaan ja sielukkaasta musiikistaan tunnettu brittiartisti konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla tiistaina 21. kesäkuuta.

Muun muassa Jeff Buckleyyn, Elton Johniin ja Coldplayhin vertauksia kerännyt Tom Odell kohosi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2013 debyyttialbumi ”Long Way Down”in menestyksen saattelemana. Jättihitiksi noussutta pitkäsoittoa seuranneet ”Wrong Crowd” (2016) ja ”Jubilee Road” (2018) vakiinnuttivat artistin paikan eturivin musiikintekijänä sekä live-esiintyjänä hurmoksellisten keikkojensa myötä. Tuoreimmalla, viime vuonna julkaistulla ”Monsters”-albumilla liikutaan rohkean omakohtaisesti mielenterveyteen liittyvien teemojen äärellä. Sanoituksiin Odell on hakenut inspiraatiota rap-kentältä ja vienyt soundiaan kohti tummasävyisempiä elektropoppia.

Tom Odell on aiemmin esiintynyt Suomessa vuoden 2015 Ilosaarirockissa sekä loppuunmyydyllä Circus-klubilla alkuvuodesta 2019.

TOM ODELL (UK)
Ti 21.6.2022
Helsinki, Kulttuuritalo

LIPUT
alk. 38,50 EUR (+mahd. toimituskulut alk. 1 EUR)

www.tomodell.com
www.instagram.com/tompeterodell
www.facebook.com/TomOdellmusic
www.fullsteam.fi

HANSON (US) – RED GREEN BLUE TOUR 2022

By

HANSON ENSIMMÄISTÄ KERTAA SUOMEEN KESÄKUUSSA

Yhdysvaltalainen pop-rock -yhtye Hanson saapuu ensimmäiselle keikalleen Suomeen RED GREEN BLUE -kiertueensa saattelemana. Koko maailman tietoisuuteen jättihitillään ”MmmBop” vuonna 1997 kohonnut Hanson nähdään Helsingin Kulttuuritalolla keskiviikkona 8. kesäkuuta. Toukokuussa ilmestyvän albumin mukaan nimetyn massiivisen maailmankiertueen avauskonsertin lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä torstaina 20. tammikuuta klo 10.

Jo lapsena uransa musiikin parissa aloittaneiden veljesten Isaac, Taylor ja Zac Hansonin popin, soulin ja rockin lauluntekijäperinteestä ammentava musiikki on kunnianosoitus alkuaikojen inspiraationa toimineille legendoille kuten The Beatles, Elvis ja Chuck Berry sekä Aretha Franklin ja Otis Redding. Jo vuodesta 1992 saakka aktiivisesti musiikin saralla operoinut trio sinkosi koko maailman tietoisuuteen vuoden 1997 ”Middle Of Nowhere” -albumillaan, joka sisältää megahitit kuten ”MmmBob” ja ”Where´s The Love”. Grammy-ehdokkuuksia kerännyt albumi oli ensisoittoa menestystarinalle, johon kuuluu esiintymisiä miljoonille katsojille ympäri maapalloa sekä yli 16 miljoonaa myytyä levyä tähän päivään mennessä.

Tuleva RED GREEN BLUE -kiertue ja samanniminen uutuusalbumi juhlistavat Hansonin 30-vuotista taivalta musiikin parissa. Grammy-palkittujen tuottajien Jim Scott (Tom Petty, Red Hot Chili Peppers, Wilco) ja David Garzan (Fiona Apple, Midland, Sharon Van Etten) kanssa yhteistyössä tuotettu pitkäsoitto ilmestyy toukokuussa, mitä ennen julkaisulta on luvassa maistiaisia single-muodossa. Kolmiosaisen singlesarjan aloittaa helmikuussa ilmestyvä Taylor Hansonin ”Child At Heart”. Maaliskuussa julkaisuvuorossa on Isaacin orgaanisen lämmin ”Write You A Song”, jota seuraa huhtikuussa julkaistava Zacin pop rock -sinkku ”Don´t Let Me Down”.

HANSON (US) – RED GREEN BLUE TOUR 2022
Ke 08.06.2022 Helsinki, Kulttuuritalo

Liput myyntiin LIPPU.FI to 20.1.2022 klo 10
alk. 49 EUR (+ mahd. toimituskulut alk. 1 EUR)

www.hanson.net
www.fullsteam.fi

Mew (DK)

By

Progressiivisesta vaihtoehtorockista ammentava Mew palaa Suomeen. Bändi soittaa palkitun levyn ”And The Glass Handed Kites” kokonaisuudessaan Helsingin Kulttuuritalolla 1.6.2022.

MEW:N KONSERTTI SIIRTYY KESÄKUULLE 2022

Tapahtumia koskevien alueellisten rajoitusten vuoksi tanskalaisbändi MEW’n tammikuulle siirretty konsertti Helsingin Kulttuuritalolla on aikataulutettu uudelleen. Konsertille on löydetty uusi päivämäärä keskiviikolle 1. kesäkuuta 2022. Vuosien 2020, 2021 ja 2022 päivämäärille ostetut liput käyvät sellaisenaan uudelle päivälle.

Mikäli uusi konserttipäivämäärä ei sovi, on liput mahdollista palauttaa niiden ostopaikkaan (Ticketmaster) 13.3.2022 mennessä. Luethan lisätiedot tapahtuman siirtymisestä ja siihen liittyvistä toimintaohjeista osoitteesta livenation.fi: https://bit.ly/337eicW

Yhtye ja Live Nation Finland pahoittelevat keikan siirtymisestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ:
Mew (DK)
Ke 1.6.2022 Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 19

MEW’S HELSINKI CONCERT RE-SCHEDULED TO JUNE 2022

Due to regional restrictions on events, MEW’s concert at the House of Culture in Helsinki has been re-scheduled. The new concert date is June 1st, 2022. Tickets already purchased for the 2020, 2021 and 2022 show dates will be valid for the new date.

If the new concert date is not suitable, tickets can be returned to their point of purchase (Ticketmaster) by March 13th, 2022. For more information about the re-scheduling and other related instructions, please visit livenation.fi: https://bit.ly/3zUty8L

The band and Live Nation Finland apologize for any inconvenience caused by the re-scheduling.

NEW SHOW DATE:
Mew (DK)
Wed 1.6.2022 House of Culture, Helsinki
Doors at 7 PM

ABBA GOLD

By

Suoraan Iso-Britanniasta ainoastaan yhden illan keikalle – ABBA GOLD Helsingissä!

Viisi fantastista ihmistä, jotka ovat kiertäneet yli 40 maata ja soittaneet yli 3 miljoonalle ihmiselle. Luvassa on kaksi tuntia hauskanpitoa, energisiä musiikkiesityksiä, joissa on live-taustabändi, nostalgiset puvut, teatterivalot ja kaikki tanssit, jotka ABBA-fani pystyy osaamaan.

ABBA GOLD on yksi kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista tribuuttiyhtyeistä, ja se on poikinut useita jäljitelmiä. ABBA GOLD esittää kaikki suosikkikappaleesi sekä joitakin mahtavia kappaleita, jotka vain todelliset Abba-fanit muistavat.
Älä jätä väliin hienoa mahdollisuutta nauttia tästä uskomattomasta show’sta 16.04.2022 Helsingin Kulttuuritalossa!

ABBA GOLD
La 16.4.2022 Kulttuuritalo, Helsinki

Ovet klo 18.00, showtime 19.00
Kesto n. 2h sisältäen väliajan
Ikärajaton
Liput alk. 45€ (sis. käsittelykulun)

Tapahtuma on siirtynyt uuteen ajankohtaan päivämäärältä 30.12.2021. Konserttiin jo ostetut liput käyvät sellaisenaan konsertin uuteen päivämäärään.

 

Direct from the U.K. for one night only ABBA GOLD in HELSINKI!

A fantastic 5 piece who have toured over 40 countries and counting playing to over 3 million people. Expect a thrilling two hours of fun, energetic musical performances with a live backing band, replica costumes, theatrical lighting and all the dancing an ABBA fan can handle.

ABBA GOLD is one of the most influential Tribute Bands of all time and have spawned several imitations. ABBA GOLD performs all your favorite songs plus some of the amazing album tracks that only the true Abba fans will remember.
Don’t miss the great opportunity to enjoy this incredible show 16.04.2022 in Helsigin Kulttuuritalo!

Doors open at 18.00, showtime 19.00
Duration approx. 2 hours including intermission
No age limit
Prices from 45 EUR (incl. handling fee)

SOLIDAARISUUTTA AINA! LAULUJA RAUHASTA JA SOLIDAARISUUDESTA

By

Maailma palaa, ja juuri silloin ei pidä hiljetä, vaan laulaa. Siksi vappu soi jälleen!

Lauluja rauhasta, solidaarisuudesta ja oikeudenmukaisuuden kaipuusta pääsee taas kuulemaan muutaman hiljaisen vapun jälkeen.
Konsertit Helsingin Kulttuuritalolla ja Tampereen Pakkahuoneella tuovat lavalle vanhaa, uutta ja lainattua.

”Vappukonserteissa soivat hienoimmat työväenliikkeen laulut monilta vuosikymmeniltä sekä tavallaan uudesti löydetty amerikansuomalainen työväenlaulu 1900-luvun alkuvuosilta”, kertoo aloitteen konserteista tehnyt Karri Paleface Miettinen.
Toisaalta esimerkiksi Koiton Laulu laulaa tämän päivän pätkätyöläisistä.
”Rauhan- ja solidaarisuusliikkeiden hieno musiikki sekä rytmit monilta mantereilta saavat uutta tulkintaa, kun mukana on suuri orkesteri modernein soundein”, kuvailee Paleface.

Lavalle nousevat Agit Propista tutut Sinikka Sokka ja Monna Kamu säestäjänä Eero Ojasen yhtye, Aulikki Oksanen sekä Vuokko Hovatta, Harri Saksala bandoneonisti Mikko Heleniuksen säestyksellä, Koiton Laulu, Paleface, Emilia Sisco, Mikko Perkoila sekä laajennettu Laulava Unioni-yhtye vierailijoina Ricky Tick Big Bandin kapellimestari ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhönen ja Ricky Tick Brass Quintet.
Helsingissä ennen konsertin alkua Kulttuuritalon aulassa esiintyy georgialaista musiikkia esittävä Tevri-kuoro.
Konserteissa mukana Lääkärit ilman rajoja -järjestön keräys Ukrainalle.

SOLIDAARISUUTTA AINA!
Vappukonsertti
la 30.4.2022 klo 18.00 Kulttuuritalo, Helsinki
Tapahtumassa on väliaika. Varaa tarjoilut ennakkoon.

Boney M. featuring original lead singer Liz Mitchell

By

Boney M. featuring original lead singer Liz Mitchell Suomen-kiertueelle

Legendaarisen discoyhtyeen suurimpia hittejä alkuperäissolistin ja ison bändin kanssa tarjoileva kiertue nähdään Helsingin Kulttuuritalossa 16.5.2022.

Suomalaisille diskomusiikin ystäville on luvassa herkkua kun legendaarinen 1970-ja 1980 -lukujen discoyhtye Boney M. tulee Suomen alkuperäislaulajansa Liz Mitchellin kanssa. Suomen kiertueelle mm. Daddy Cool, Rasputin ja Rivers of Babylon -hiteistään tunnetun yhtyeen päälaulajana toiminut Liz Mitchell tuo mukanaan 12-henkisen juhlabändin. Tarjolla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea yli 100 miljoonaa albumia urallaan myyneen yhtyeen suurimmat hitit niiden alkuperäislaulajan esittämänä.

BONEY M. FEATURING ORIGINAL LEAD SINGER LIZ MITCHELL

Ma 16.5.2022 Helsinki, Kulttuuritalo
klo 19.00.
Liput alkaen 49,50 ja 59,50.

Konsertteihin jo ostetut liput käyvät sellaisenaan toukokuussa. Liput on myös mahdollista palauttaa 25.3.2022 mennessä, jolloin lipunhinnan saa takaisin käsittelyaikojen puitteissa.

Jethro Tull

By

JETHRO TULL –KONSERTOI SUOMESSA TÄNÄ KEVÄÄNÄ!

Mieleenpainuva ilmaisu “Too Old To Rock And Roll: Too Young To Die” kuuluu ainakin monen keski-ikäisen perusrokkarin lausevalikoimaan tänäkin päivänä. Kyseessä on Jethro Tullin legendaarinen levytys keväältä 1976.

Kuva Jethro Tullin karismaattisesta keulakuvasta, huilua soittavasta menninkäisen näköisestä Ian Andersonista seisomassa yhden jalan varassa pitkään samettitakkiin pukeutuneena on niin ikään piirtynyt ikuisiksi ajoiksi kaikkien proge-rockin ystävien alitajuntaan.

Ian Andersonin (huilu, kitara, bouzouki, mandoliini, huuliharppu ja laulu) lisäksi kokoonpanossa soittavat Joe Parrish (kitara), Scott Hammond (rummut & lyömäsoittimet), John O’Hara (kosketinsoittimet) ja David Goodier (basso).

Yhtye nähdään Helsingin Kulttuuritalolla maanantaina 25. huhtikuuta 2022.
Tapahtuma on LOPPUUNMYYTY.

***

Ensivierailulla Suomessa jo tammikuussa 1970…

Suomalaisten sydämet Ian Anderson ja Jethro Tull sulatti jo aikaa sitten. Ensimmäisen kerran yhtye nähtiin Helsingin Kulttuuritalon lavalla kylmänä pakkasiltana viitisen kymmentä vuotta sitten tammikuussa 1970. Sen jälkeen Jethro Tull on esiintynyt menestyksellisesti maassamme moneen kertaan. Viimeisin Jethro Tull -yhtyeen esiintyminen Suomessa tapahtui maaliskuussa 2018 Finlandia-talossa, Helsingissä. Sooloartistina Ian Anderson on konsertoinut Kulttuuritalolla maaliskuussa 2016 ja Porin Jazzeilla heinäkuussa 2017.

Vuonna 1968 perustettu Jethro Tull on pitkän uransa aikana julkaissut kolmisen kymmentä studio-albumia ja useita live-levyjä , joiden yhteenlaskettu maailmanlaajuinen myyntimäärä ylittää 60 miljoonaa kappaletta. Konsertteja matkan varrelle lasketaan kertyneen yli 3000 yli neljässäkymmenessä eri maassa.

Ian Anderson on syntynyt Skotlannissa vuonna 1947, mutta perhe muutti Blackpooliin, Pohjois-Englantiin jo vuonna 1959. Jethro Tull perustettiin kahden paikallisen blues-bändin yhteenliittymänä vuonna 1968. Ikää yhtyeellä on siis yli viisikymmentä vuotta.

Yksi yleisimmin Ian Andersonille esitetyistä kysymyksistä liittyy yhtyeen erikoiseen nimeen.

– Kokeilimme aikoinaan monia eri bändinimiä, mutta mikään ei tuntunut oikealta. Silloinen keikkamyyjämme oli opiskellut historiaa ja ehdotti ilkikurisuuttaan nimeksi Jethro Tullia 1700-luvulla vaikuttaneen kylvökoneen keksijän herra Jethro Tull mukaan. Otimme nimen ensimmäisen kerran käyttöön konsertissamme Marquee Clubilla, Lontoossa. Sattumalta tuosta konsertista tuli läpimurtokeikkamme ja hassuhko nimi jäi pysyväksi, Ian Anderson kertoo.

Jethro Tullin kokoonpano on muuttunut monen monituiseen kertaan. Viidenkymmenen vuoden aikana jäseniä on ollut kymmeniä. Ainoa alkuperäisjäsen on 74-vuotias Ian Anderson itse.

– Syitä miehistömuutoksiin on tietysti monia. Jotkut ovat lähteneet mennäkseen naimisiin ja asettuakseen aloilleen, jotkut ovat vaihtaneet alaa ja jotkut ovat perustaneet oman bändin. Osa on saanut potkut ja osa on kuollut. Nykyisin me elossa olevat olemme kuitenkin kaikki hyviä ystäviä keskenämme. Me olemme kuin kahden jalkapallojoukkueen muodostama ylisuuri perhe, Anderson kertoo naureskellen.

Ian Andersonin häikäisevän menestyksellinen ja pitkä ura tukeutuu vahvasti Jethro Tullin ensimmäisiin vuosikymmeniin. Niinpä useimmat fanit olisivat pettyneitä, jos konsertissa ei kuultaisi esimerkiksi sellaisia klassikoita kuin ”Bourrée”, ”Song For Jeffrey”, ”Living In The Past”, ”Sweet Dream”, ”Aqualung”, ”Locomotive Breath”, ”Too Old To Die: Too Young To Die” ja ”Thick As A Brick”.

Jethro Tull Helsingin Kulttuuritalossa
Maanantai 25.4.2022, kello 19.00 – Kulttuuritalo, Helsinki

HUOM! Jo ostetut liput käyvät uusille konserttipäiville Tampereella, Helsingissä ja Turussa sellaisenaan! Jos uusi konserttipäivä ei asiakkaalle käy niin lipun voi palauttaa 28.2.2022 asti. Lippujen palautusta koskevat ohjeet löytyvät lipunmyyjän nettisivuilta.

 

Sasha Velour (USA)

By

Drag-taiteen maailmantähti Suomeen!
Yhdysvaltalainen Sasha Velour esiintyy Helsingissä maaliskuussa 2022.

Drag-taiteen maailmantähti Sasha Velourin ensimmäinen oma kiertue Smoke & Mirrors oli menestys vuonna 2019 ja alkuvuonna 2020. Ennen koronapandemian iskemistä hän ehti esiintyä 50 kertaa ympäri maailmaa. Katsojia Velourin oma ohjaus ehti kerätä noin 35 000.

Kun hän nyt palaa Eurooppaan, luvassa on jälleen dragiä, visuaalisuutta ja magiaa. Velour esittää 13 upouutta huulisynkattua, monipuolista biisiä, joihin hän on tehnyt koreografiat itse. Katsoja hämmästyy, kun hän esimerkiksi muuntuu ruusunlehdiksi, katoaa savupilveen, sahaa itsensä kahtia, muuttuu myrskyksi ja on yht’äkkiä puu keskellä näyttämöä.

Suomeen asti Smoke & Mirrors yltää tiistaina 22.3.2022. Sasha Velourin koko illan sooloshow koetaan Helsingin Kulttuuritalolla.

Sasha Velour ponnahti maailman drag-taiteen huipulle RuPaul’s Drag Race -kilpailun kautta. Velour voitti vuonna 2017 sarjan yhdeksännen tuotantokauden, minkä jälkeen taiteilija on nähty niin lavoilla, TV:ssä, elokuvissa kuin lehtien kansikuvissakin.

Sasha Velour on uskaltanut toteuttaa unelmansa. Hän antaa uuden mallin 2000-luvun ihmiselle, jonka ei tarvitse hirttäytyä epätoivoisesti määriteltyyn sukupuoleen, vaan kukin voi vapaasti olla juuri se, mitä sisin sanoo.

SASHA VELOUR (USA)
ti 22.3.2022 Helsinki, Kulttuuritalo

Suositus ikäraja K-16
Keikka alkaa klo 19

Liput alk. 38,50€
www.lippu.fi

Sasha Velourin show Helsingin Kulttuuritalolla 20.1.2022 on siirtynyt uuteen päivään. Uusi ajankohta on 22.3.2022. Jo ostetut liput käyvät uuteen päivään sellaisenaan. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, lippurahojen palautusta voi hakea 22.2.2022 mennessä linkistä: https://web.lippu.fi/palautus

Tilaa tarjoilut ennakkoon verkkokaupasta.

Nick Lowe´s Quality Rock & Roll Revue

By

Elävä legenda, Nick Lowe saapuu Kulttuuritaloon syyskuussa! 

Syystä voi sanoa, ettei yksikään yhä konsertoiva artisti ole vaikuttanut englantilaiseen popmusiikkiin yhtä syvästi ja laajasti kuin Nick Lowe. Hän on tehnyt merkittävän uran laulajana ja lauluntekijänä, mutta samalla hän on kunnostautunut myös tuottajana ja muusikkona. Nick Lowen ensimmäinen merkittävä bändi oli 1970-luvun alun Brinsley Schwarz. Sitä seurasi Dave Edmundsin kanssa perustettu legendaarinen Rockpile. Soolouralla hän on julkaissut parikymmentä erinomaista albumia.

Tuottajan työnsä ansiosta Nick Lowea on kutsuttu sekä punk- että pubrockin kummisedäksi – hoitelihan hän suvereeniin tapaansa Damnedin, Elvis Costellon, Wreckless Ericin, Mickey Juppin, Graham Parkerin, Pretendersin ja Dr. Feelgoodin varhaisia levytyksiä. Voi kuitenkin väittää, että merkittävimmän panoksensa on Nick Lowe antanut rockmusiikille lauluntekijänä. Hänen ehdottomasti tunnetuin laulunsa on (What’s So Funny ’Bout) Peace, Love And Understanding. Sen levytti ensin Brinsley Schwarz, sitten Elvis Costello ja lopulta se päätyi Curtis Stigersin tulkitsi yli 45 miljoonaa kappaletta myyneelle The Bodyguard-elokuvan soundtrack-albumille. Mutta hienoja biisejä Lowella riittää – sellaisia kuten (Johnny Cashinkin tulkitsema) Beast in Me, So It Goes, Cruel to Be Kind, All Men Are Liars, I Love the Sound of Breaking Glass ja niin edelleen.

Nick Lowella on harvinainen kyky loihtia tarttuvia popsävelmiä ja kirjoittaa koskettavia tekstejä. Viime vuosina on Lowen yhtyeeksi valikoitunut oivallinen, kaiken rock and rollista Agents-tyyliseen rautalankaan hallitseva, miltei pari tusinaa albumia julkaissut amerikkalainen Los Straitjackets. Suomalaisten iloksi Nick Lowe´s Quality Rock & Roll Revue –kiertue saapuu 18. syyskuuta 2022 Helsinkiin esittääkseen Kulttuuritalossa kattavan läpileikkauksen Nick Lowen koko tuotannosta.

MADONNA Material Girl The Music Of Madonna

By

MADONNA: Material Girl The Music of Madonna -musikaali nähdään viidessä suomalaiskaupungissa syksyllä 2022.

Brittiläistä alkuperää oleva, taidokkaasti rakennettu Material Girl The Music of Madonna-musikaali perustuu pop-ikoniksi tituleeratun Madonnan hitteihin ja kiehtovaan elämäntarinaan. Madonnan upeat biisit, taitavat tanssijat, videomateriaali ja Madonnan elämään linkittyvät tarinat kuljettavat kuulijan matkalle maailman suosituimpiin lukeutuvan pop-tähden elämään. Material Girl The Music of Madonna sisältää kaikki Madonnan suurimmat hitit, kuten Like A Virgin, Papa Don’t Preach, Vogue, Crazy for You, Into the Groove, Like a Prayer, Express Yourself ja Material Girl jne. Esityksen pääosassa nähdään taiturimainen Jodie Jane Jackson.

Englantilaisen Slamdunk Entertainmentin tuottama Material Girl The Music of Madonna -musikaali on valloittanut yleisönsä jo lukuisissa musiikkiteattereissa eri puolilla Isoa-Britanniaa ja Eurooppaa. Suomessa musikaalia esitettiin täysille saleille syksyllä 2018. Nyt tämä menestysmusikaali palaa Suomeen loka-marraskuussa 2022.

Madonna on paljon enemmän kuin hänen musiikkinsa. Hän on erittäin varakas ja menestyvä, mutta samalla hän on maanläheinen henkilö, jolla on ollut vaikeuksia ja surua kuten meillä kaikilla. Esityksessämme nähdään toivottavasti kaikki hänen elämänsä osa-alueet – ja laulut puhuvat puolestaan”, sanoo Slamdunk Entertainmentin -johtaja Duncan Heather.

Tilaisuuden kesto noin 2h 30 sisältäen väliajan.

 

SF-BLUES 20-VUOTISJUHLAKIERTUE

By

Sunborn Live esittää:
PE 25.3.2022 SF-BLUES 20-VUOTISJUHLAKIERTUE:
SF-Blues & Jukka Gustavson, Ile Kallio, Noora Louhimo ja Honey B Family
Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18:00, show klo 19:00
Kesto 2h väliajan kera
Liput 42,50e (www.lippu.fi/sf-blues)

Legendaarinen SF-BLUES palaa 20-vuotisjuhlakiertueen merkeissä estradeille tänä keväänä! Ydinryhmän muodostavat kokoonpanon vuonna 2002 perustaneet blues-konkarit Heikki Silvennoinen ja Pepe Ahlqvist sekä Dave Lindholm tukenaan luunkova rytmiryhmä Mikko Löytty, basso ja Harri Ala-Kojola, rummut. Kulttuuritalon konsertissa vierailijoina lavalla nähdään lisäksi Jukka Gustavson, Ile Kallio, Noora Louhimo ja Honey B Family

www.lippu.fi/sf-blues
www.sunbornlive.fi

Tilaa tarjoilut ennakkoon verkkokaupasta.

Eppu Normaali – Musiikkia Rantalasta

By

Eppu Normaalin ’Musiikkia Rantalasta’ -konsertti Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 12.2.2022 siirtyy vallitsevien rajoitteiden vuoksi 3.3.2022 torstaille. Liput käyvät sellaisenaan uuteen konserttipäivään.
Mikäli uusi konserttipäivä ei sovi, liput voi palauttaa lipunostopaikkaan 25.2.2022 mennessä.

Lisätietoa:

https://web.lippu.fi/palautus

TAPAHTUMA ON LOPPUUNMYYTY.

Eppu Normaali konserttisaleihin – vierailijana pianisti Iiro Rantala

Eppu Normaali nähdään neljän vuoden tauon jälkeen konserttisaleissa. Musiikkia Rantalasta -nimeä kantava kiertue ulottuu 12 kaupunkiin Helsingistä Ouluun ja Porista Mikkeliin. Konserteissa kuullaan akustisina versioina Eppujen tunnetuimmat hitit ja harvinaisuudet.

Vierailijaksi yhtye on kutsunut mukaansa pianisti Iiro Rantalan, joka esiintyi Eppujen kanssa myös Tampereen Ratinan stadionkeikalla vuonna 2016 sekä kuluneen kesän festivaaleilla.
Elämykselliset konsertit alkavat saleissa klo 19. Konserttien arvioitu kesto on väliajan kanssa liki kolme tuntia.

Eppu Normaali – Musiikkia Rantalasta
La 12.2.2022 Helsinki, Kulttuuritalo
Ovet klo 18.00 ja konsertti klo 19.00.
Liput Alk. 46,50€ Lippu.fi

 

Bianca Del Rio: Unsanitized

By

RÄÄVITTÖMÄSTÄ HUUMORISTAAN TUNNETTU DRAG-TÄHTI BIANCA DEL RIO PALAA SUOMEEN
Lämppärinä Sherry Vine

Yhdysvaltalainen, kansainvälisesti huippusuosittu drag-tähti Bianca Del Rio palaa ensi kesänä Suomeen stand up -kiertueensa ”Unsanitized” voimin. Spektaakkelimaisen viihdyttävillä esityksillään riemastuttava sekä poliittisesti epäkorrektista ja räävittömästäkin huumorista tunnettu koomikko ja esiintyjä nähdään Helsingin Kulttuuritalolla torstaina 16. kesäkuuta 2022.

Bianca Del Rio, oikealta nimeltään Roy Haylock, tunnetaan muun muassa hillittömästä lavapersoonastaan sekä nasevasta suoruudestaan. Kokeneena koomikkona hän ei pelkää shokeerata, mutta muistuttaa myös usein, että on itse isoin vitsinsä. Tähti on vastaanottanut paljon suitsutusta myös hyvin kirjoitetusta komiikastaan sekä pettämättömästä tilannetajustaan yleisön edessä.

Bianca Del Rio nousi suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan maailmanlaajuiseksi tv-ilmiöksi kasvaneen RuPaul’s Drag Race -kilpailun vuonna 2014. Ennen reality-kilpailun voittoa Bianca Del Rio työskenteli puvustajana, mutta dragin ja komiikan tekemisen hän aloitti jo 1990-luvulla New Orleansissa. Suuren suosion myötä Bianca Del Rio on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista drag-ilmiöistä, mistä kielivät esimerkiksi artistin useat maailmankiertueet sekä oman show’n esittäminen Lontoon Wembley-areenalla maailman ensimmäisenä drag-artistina.

Valloittava Bianca Del Rio on esiintynyt Suomessa aikaisemminkin, muun muassa loppuunmyydyssä Finlandia-talossa. ”Unsanitized”-kiertue starttasi keväällä 2021 ja on jo esiintyjän viides maailmankiertue. Stand up -kiertueidensa lisäksi Del Rio on viime vuosina nähty esimerkiksi kansainväliseksi hitiksi kasvaneessa ”Everybody’s Talking About Jamie” -musikaalissa West Endissä, minkä lisäksi hän luotsaa jo ilmiöksi muodostunutta nimikko-podcastiaan.

BIANCA DEL RIO: UNSANITIZED
TO 16.6.2022 HELSINKI, KULTTUURITALO
Liput alk. 39 EUR (+ mahd. tilausmaksu alk. 1 EUR)

www.thebiancadelrio.com
www.facebook.com/TheBiancaDelRIo
www.instagram.com/thebiancadelrio
www.twitter.com/thebiancadelrio
www.fullsteam.fi

John Cleese – Last time to see me before I die

By

Helsingin Kulttuuritalossa nähdään mustan brittikomiikan kuningas John Cleese! 

Kiertueen nimestä ”Last Time To See Me Before I Die” huolimatta luvassa on hersyvä ja nostalginen show. Kiertuetta on esitetty jo viidettä vuotta, joten vielä ei ole aika luovuttaa. Vaikka herra ei esittelyjä kaipaa muun muassa Monty Pythonin pitkäaikaisimpana jäsenenä, niin hänen merkityksensä maailmanlaajuiseen komiikkaan on kiistatonta. Häntä usein kutsutaankin modernin komedian ja komiikan kummisedäksi. Nyt mies on 79-vuotias ja aikoo jälleen heittäytyä tienpäälle. Cleesen komiikka on terävämpää, sivaltavampaa ja yhteiskuntakriittisempää kuin koskaan.

Aikataulumuutosten vuoksi John Cleesen kiertue aikaistuu ja keikat järjestetään syyskuussa 2022. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan uuteen päivämäärään. Jos päivämäärä ei sovi sinulle, voit lunastaa lippusi takaisin viimeistään 3.8.2022 osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus.

19.9.2023 -> 19.9.2022 – Helsinki

20.9.2023 -> 20.9.2022 – Helsinki

Leavings-Orkesteri: Jossain on kai vielä joulu

By

Helsingin Kulttuuritalon valtaa 7. joulukuuta Leavings-Orkesterin joulukiertue, jossa kuullaan rakastetun ”Varasteleva joulupukki” -albumin joululauluja. 

Leevi and The Leavingsin ja laulaja-lauluntekijä Gösta Sundqvistin perintöä kunnioittava, yhtyeen alkuperäisten muusikoiden muodostama Leavings-Orkesteri esittää joulukiertueellaan ensimmäistä kertaa livenä rakastetun ”Varasteleva joulupukki” -albumin joululauluja. Lisäksi konserteissa kuullaan luonnollisesti suurimmat Leevi and the Leavings -hitit.

”Jossain on kai vielä joulu” -kiertueen solisteina esiintyvät Jarkko Martikainen ja Siiri Nordin.

 

John Cleese – Last time to see me before I die

By

Helsingin Kulttuuritalossa nähdään mustan brittikomiikan kuningas John Cleese! 

Kiertueen nimestä ”Last Time To See Me Before I Die” huolimatta luvassa on hersyvä ja nostalginen show. Kiertuetta on esitetty jo viidettä vuotta, joten vielä ei ole aika luovuttaa. Vaikka herra ei esittelyjä kaipaa muun muassa Monty Pythonin pitkäaikaisimpana jäsenenä, niin hänen merkityksensä maailmanlaajuiseen komiikkaan on kiistatonta. Häntä usein kutsutaankin modernin komedian ja komiikan kummisedäksi. Nyt mies on 79-vuotias ja aikoo jälleen heittäytyä tienpäälle. Cleesen komiikka on terävämpää, sivaltavampaa ja yhteiskuntakriittisempää kuin koskaan.

Aikataulumuutosten vuoksi John Cleesen kiertue aikaistuu ja keikat järjestetään syyskuussa 2022. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan uuteen päivämäärään. Jos päivämäärä ei sovi sinulle, voit lunastaa lippusi takaisin viimeistään 3.8.2022 osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus.

19.9.2023 -> 19.9.2022 – Helsinki

20.9.2023 -> 20.9.2022 – Helsinki

Iggy Pop

By

IGGY POP AINUTLAATUISELLE KEIKALLE HELSINGIN KULTTUURITALOLLE

Iggy Pop saapuu ainutlaatuiselle keikalle Helsingin Kulttuuritalolle 12. kesäkuuta 2022. Artistin kiertue esittelee valikoiman hänen aiempaa tuotantoaan ja kappaleita vuoden 2019 Free -albumilta.

Monet pitävät Iggy Popia punkin kummisetänä ja siihen on syynsä. Jokainen punkbändi on joko tietoisesti tai tietämättään lainannut yhden jos toisenkin asian Iggylta tai hänen 60–70-luvun vaihteen bändiltään, The Stoogesilta.

Iggy Pop tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen dynaamisimpana lavaesiintyjänä. Hän on 70-luvun punkin ja 90-luvun grungen edelläkävijä ja luonut legendaarisen uran, joka on täyttynyt kriitikoiden ylistyksestä ja fanaattisesta kulttimenestyksestä. Monet sanovatkin, että Iggyn näkemisen livenä pitäisi olla jokaisen ”must see” -listalla – ja kaikenikäiset fanit ovat ensimmäisinä valmiina todistamaan tämän asian puolesta.

The Stoogesin kolme albumia, 1969, Funhouse (1970), Raw Power (1973) ja Iggyn sooloalbumit, kuten Lust For Life, The Idiot, New Values, Zombie Birdhouse, Blah Blah Blah, Brick by Brick, American Caesar, Skull Ring, Préliminaires, Après ja useat yhteistyöprojektit, ovat sinetöineet Iggy Popin maineen todellisena musiikillisena innovaattorina. Iggyn kaksi ensimmäistä sooloalbumia on kirjoitettu yhdessä David Bowien kanssa, joka myös tuotti kyseiset albumit. Iggyn tuotannosta löytyy suuren suosion saaneita kappaleita kuten ’The Passenger’, ’Candy’, ja kulttielokuvistakin tutut ’Lust for Life’, ’Repo Man’ ja ’In the Death Car’.

Vuonna 2010 Iggy ja The Stooges pääsivät Rock and Roll Hall of Fameen, ja 2020 Iggy vastaanotti Elämäntyö-GRAMMYn.

Iggy palasi soolotuotannon pariin 2016 Post Pop Depression -albumilla. Albumi syntyi ylistetyn yhteistyön tuloksena Queen Of The Stone Agestakin tunnetun Josh Hommen kanssa.

Iggy Pop julkaisi tuoreimman albuminsa FREE vuonna 2019. Vaikka albumi seuraa Iggyn korkeimmat listasijoitukset saanutta Post Pop Depressionia, sillä ei ole käytännössä mitään yhtäläisyyksiä edeltäjänsä kanssa. Mietteliäs FREE tutkiskelee jazziin suuntautuvia tyylilajeja. ”Tällä albumilla toiset artistit puhuvat puolestani, mutta minä lainaan ääneni.”, kertoo Iggy yhteistyöstä New Yorkissa asuvan taitelijan Leron Thomasin ja Sarah Lipstaten, eli Novellerin, kanssa.

Iggy Pop on esiintynyt ensimmäisen kerran Suomessa Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 1978. Edellisen kerran artisti nähtiin Suomessa Flow-festivaaleilla elokuussa 2016.

KONSERTTI:
Iggy Pop
Su 12.6.2022
Kulttuuritalo, Helsinki

Ovet klo 19

LIPUT:
Palvelumaksuineen alkaen 79 euroa Lippupisteestä.

My Live Nation -ennakkomyynti:
Ke 16.6.2021 klo 11 – to 17.6.2021 klo 11
https://www.livenation.fi/register

LISÄTIEDOT:
Live Nation Finland

Tapahtumajärjestäjä seuraa aktiivisesti viranomaismääräyksiä sekä terveysviranomaisten ohjeistuksia ja toimii niiden mukaisesti. Järjestäjä varaa oikeuden tehdä tapahtumaan tarvittavia muutoksia varmistaakseen tapahtuman turvallisuuden ja edellyttää asiakkaita noudattamaan annettuja ohjeistuksia. Siinä tapauksessa että tapahtumaan tulee muutoksia, lipunvälittäjä on asiakkaisiin yhteydessä sähköpostitse.

Lue lisää turvallisuudesta Live Nationin tapahtumissa TÄÄLTÄ.

 

https://www.facebook.com/iggypop

http://ww.iggypop.com
http://www.instagram.com/iggypopofficial

Sarah Millican: Bobby Dazzler

By

SARAH MILLICAN: BOBBY DAZZLER

The hilarious Sarah Millican is back on tour with a Bobby Dazzler of a new stand-up show.

In this, her sixth international tour, you’ll learn about what happens when your mouth seals shut, how to throw poo over a wall, trying to lose weight but only losing the tip of your finger, a surprisingly funny smear test, and how truly awful a floatation tank can actually be.

Sarah has spent the last year writing jokes and growing her backside. She can’t wait to get back on the road and make you laugh.

*‘Bobby Dazzler’ is the purest compliment. Imagine a child in red wellies or a woman in a new top. Both are Bobby Dazzlers. It is also the name of a caravan cleaning spray. This show is not about cleaning caravans.

 

SARAH MILLICAN: BOBBY DAZZLER
La 18.6.2022 klo 20.00 Kulttuuritalo, Helsinki

www.sarahmillican.co.uk

Katherine Ryan (CAN): Missus

By

Komedienne Katherine Ryan saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen!

Useista TV-ohjelmista tuttu sekä Netflix-hittisarja ’The Duchess’in luoja ja tähti – yhdessä Netflixin maailmanlaajuisten stand up -spesiaalien ’In Trouble’ ja ’Glitter Room’ kanssa – koomikko Katherine Ryan tekee erittäin tervetulleen paluun näyttämölle uuden live-esityksensä ’Missus’ kanssa.

Show on englanninkielinen.

HUOM! Kanadalaiskoomikko Katherine Ryanin syyskuulle 2021 suunniteltu esiintyminen Helsingissä on siirretty vuodella eteenpäin. Korvaava päivämäärä Helsingin Kulttuuritalolla on perjantaina 9. syyskuuta 2022. Jo ostetut liput tulevat käymään uudelle päivämäärälle sellaisinaan.

 

 

 

Einstürzende Neubauten (DE)

By

Saksalainen industrialin ja kokeellisen musiikin suurnimi Einstürzende Neubauten juhlistaa 40-vuotista uraansa ja tekee odotetun paluun Helsingin Kulttuuritaloon 30. syyskuuta! 

Einstürzende Neubauten perustettiin Berliinissä vuonna 1980 ja se on 40 vuoden taipaleensa aikana kasvanut yhdeksi maailman arvostetuimmista industrial-kokoonpanoista. Yhtye julkaisi tänä vuonna juhlavuottaan kunnioittavan, kymmenen kappaleen ”Alles in Allem” -kokoelma-albumin, jonka kappaleet tutkivat Berliiniä temaattisena topoksena, ja niissä kuuluvat niin muistot, unelmat kuin nykyhetkikin. Kappaleiden vapaan assosiaation tulkinnat jäävät monin paikoin kuulijan tehtäväksi. Kiertueen konserteissa kuullaan juhlavuoden kunniaksi Einstürzende Neubauten -klassikoita sekä tuoreimman albumin biisejä.

”Alles in Allem” on vain yksi todiste yhtyeen omaperäisestä soundista, tuotannon ajattomuudesta ja sen kokeellisuudesta. Blixa Bargeldin luotsaaman yhtyeen poliittinen sanoma sekä vaikeasti lokeroitava musiikki ovat vaikuttaneet lähes 40 vuoden aikana taidekenttään laajasti. Muun muassa Saksan megayhtye Rammstein sekä Nine Inch Nailsin ja Depeche Moden kaltaiset nimet ovat maininneet Einstürzende Neubautenin yhdeksi suurimmista vaikuttajistaan. Myös elokuvaohjaaja Quentin Tarantino sekä muun muassa tanssiteatteri ja visuaalinen taide ovat ammentaneet vaikutteita yhtyeestä. Yhdeksi maailman parhaista liveyhtyeistä tituleeratun Einstürzende Neubautenin keikoilla on totuttu näkemään perinteisten instrumenttien lisäksi myös itsetehtyjä soittimia, työkaluja ja -koneita.

Einstürzende Neubauten nähtiin Suomessa viimeksi loppuunmyydyssä Musiikkitalossa syksyllä 2018. Ensi vuoden kiertueella bändi saapuu Helsinkiin tutussa kokoonpanossaan Blixa Bargeld, Alexander Hacke, N. U. Unruh, Rudolf Moser ja Jochen Arbeit.

HUOM! 30.9.2021 konsertti siirtyi. Uusi päivämäärä on perjantai 30.9.2022. Jo ostetut liput käyvät uudelle konserttipäivälle sellaisenaan. Mikäli uusi päivämäärä ei käy, voi liput palauttaa 3.8.2021 mennessä osoitteessa: https://web.lippu.fi/palautus/

 

The Duke Ellington Orchestra

By

The Duke Ellington Orchestra – perinteistä jazzia jo kolmannessa sukupolvessa

Duke Ellington oli jazz-musiikin ensimmäisiä suuria säveltäjä- ja kapellimestarinimiä. Perinteisen jazzin – tai ”amerikkalaisen musiikin” kuten Duke Ellington itse tuotantoaan nimitti – saralla hänen maineensa ja saavutuksensa ovat aivan omaa luokkaansa.

Toukokuussa 1974 kuolleen Duke Ellingtonin musiikillinen perintö elää voimallisesti yhä edelleen: Duken kuoltua The Duke Ellington Orchestran komento siirtyi hänen pojalleen trumpetisti Mercer Kennedy Ellingtonille. Ja Mercerin kuoltua vuonna 1996 orkesterin johtajaksi nousi Mercerin poika Paul Mercer Ellington.

The Duke Ellington Orchestran pitkä ura alkoi vuonna 1923 ja jatkuu siis tänäkin päivänä. Ikää kokoonpanolla on jo kunnioitettavat 97 vuotta.

Duke Ellingtonin säveltämät unohtumattomat jazz-klassikot kuten ”Satin Doll” (1953), ”Sophisticated Lady” (1933), ”Mood Indigo” (1930) ja ”Rockin’ in Rhythm” (1931) sekä orkesterissa maailmanmaineeseen nousseiden muusikoiden säveltämät ”Caravan” (1936, säv. Juan Tizol & Duke Ellington), ”Perdido” (säv. Juan Tizol) ja ”Take the ’A’ Train” (1941, säv. Billy Strayhorn) soivat yhä edelleen vuonna 2020 yhtä tyylipuhtaasti ja svengaavasti kuin 1920-luvullakin.

Valtaosalle The Duke Ellington Orchestran ystäville ensimmäisenä mieleen tuleva jazz-klassikko on tietysti ”Take the ’A’ Train”. Kyseisen jazz-klassikon säveltäjä oli orkesterissa lähes kolme vuosikymmentä soittanut pianisti Billy Strayhorn.

Duke Ellingtonin ura alkoi Cotton Clubilla, New Yorkissa

Edward Kennedy ”Duke” Ellington – säveltäjä, pianisti ja orkesterinjohtaja – oli syntynyt huhtikuun 29. päivä vuonna 1899 Washingtonissa, Yhdysvaltain pääkaupungissa, jossa hän perusti yhtyeen nimeltä The Washingtonians. Vuonna 1923 Duke kuitenkin muutti Washingtonista New Yorkiin parempien työmahdollisuuksien toivossa.

Läpimurto kuuluisuuteen tapahtui vuonna 1927, kun Duke Ellington yhtyeineen palkattiin vakituiseksi esiintyjäksi suosittuun Cotton Clubiin. Vuodesta 1923 vuoteen 1940 – rotuerottelun ja osin kieltolainkin aikaan – toiminut Cotton Club sijaitsi 142. kadun ja Lenox Avenuen kulmassa. Ellingtonin ohella klubin vakioesiintyjiin kuuluivat Louis Armstrong, Count Basie, Fats Waller, Cab Calloway, Billie Holiday, Lena Horne ja monet muut jazz-legendat.

Asiakkaiksi Cotton Clubille pääsivät vain valkoihoiset. Mustaihoiset esiintyjät esiintyivät ja nauttivat suurta suosiota, mutta he eivät saaneet seurustella asiakkaiden kanssa. Niin Ellingtonin kuin muidenkin muun muassa New Yorkin Harlemista tulevien mustaihoisten artistien edellytettiin esittävän Cotton Clubilla ”eksoottista viidakkomusiikkia” valkoihoisen asiakaskunnan iloksi. Sisäänpääsymaksu huipputrendikkäälle Cotton Clubille oli poikkeuksellisen suuri, mikä näkyi esiintyjien tavanomaista korkeampina esiintymispalkkioina ja auttoi heitä hyväksymään jokseenkin rasistiset työskentelyolosuhteet.

Klubilta radioidut suositut lähetykset tekivät tuolloin vielä nimellä Duke Ellington and His Jungle Band tunnetusta yhtyeestä yhden 1920- ja -30-luvun tunnetuimmista ja vetovoimaisimmista esiintyjistä.

Myöhemmin urallaan nimellä The Duke Ellington Orchestra tunnettu kokoonpano levytti säännöllisesti usealle eri levy-yhtiölle ja esiintyi elokuvissa. Ellington toimi myös muurinmurtajana, kun amerikkalainen jazz murtautui maailman musiikkimarkkinoille. 1960-luvulla hän teki yhtyeineen laajan maailmankiertueen, jolloin hänet nähtiin esiintymässä Helsingin Kulttuuritalollakin vuosina 1963 ja 1964.

The Duke Ellington Orchestra
Kulttuuritalo, Helsinki – perjantai 13.5.2022

Liput:
Lippukategoriat: 49,50 euroa / 59,50 euroa / 69,50 euroa

HUOM! Jo ostetut liput käyvät toukokuun 2022 konsertteihin sellaisenaan.
Tapahtumassa on välikaika.

 

Trixie Mattel (USA)

By

Drag queen -tähti Suomeen!
Trixie Mattel esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla toukokuussa 2022

Amerikkalainen drag-artisti, laulaja ja näyttelijä Trixie Mattel saapuu Suomeen. Viihdyttävä show koetaan Helsingin Kulttuuritalolla 14. toukokuuta 2022.

Brian Michael Firkus eli Trixie Mattel on viime vuosien aikana noussut viihdemaailman huipulle. Viimeistään RuPaul’s Drag Race -tv-sarjan all stars -voitto vuonna 2018 sytytti tähden täyteen loistoonsa. Sen jälkeen Trixie Mattel on mm. julkaissut musiikkia (viimeisin albumi Barbara, 2020), toimittanut yhdessä Katya Zamolodchikovan kanssa kirjan “modernista naiseudesta” ja perustanut oman meikkimerkin Trixie Cosmetics.

Trixie Mattelin Grown Up -maailmankiertueen piti saavuttaa Suomen jo aiemmin, mutta koronapandemia siirsi kokonaisuuden vuoteen 2022. Mutta hyvää kannattaa odottaa: Trixie Mattel on persoona, joka ei todellakaan jätä ketään kylmäksi!

TRIXIE MATTEL (USA)
La 14.5.2022 Helsinki, Kulttuuritalo

Liput alk. 43,50 e
Gold VIP alk. 84,50 e
Platinum VIP alk. 119,50 e

Tilaisuus on ikärajaton, suositusikäraja 16 vuotta

Macy Gray (USA)

By

Soul ja R&B-laulaja Macy Gray saapuu Suomeen kiertueensa merkeissä ensi keväänä. Macy Gray konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla tiistaina 17. toukokuuta ja Tampere-talossa keskiviikkona 18. toukokuuta. Keikan liput tulevat myyntiin perjantaina 18. kesäkuuta klo 9 Lippupisteessä.

Yhdysvaltalainen, moninkertaista platinaa myynyt ja GRAMMY-palkittu Macy Gray nousi kansainväliseen suosioon vuonna 1999 levyttämällään ”On How Life Is” -albumilla. Raspisesta lauluäänestä helposti tunnistettavan laulajan suurimpia hittejä ovat mm. ”I Try”, ”Sweet Baby”, ”Do Something”, ”Sexual Revolution” ja ”When I See You”.

Kymmenen studioalbumia julkaissut Macy Gray on tehnyt yhteistyötä lukuisten artistien ja yhtyeiden kanssa, mukaan lukien Erukah Badu, Santana, Outkast, The Black Eyed Peas ja Fatboy Slim.

Macy Gray on luonut uraa myös näyttelijänä ja hänet on nähty mm. palkitussa ”Training Day” -elokuvassa (2001) ja Spider-Manissa (2002) lukuisten muiden TV- ja elokuvaroolien lisäksi.

Suomessa muutamaan otteeseen vieraillut Macy Gray on esiintynyt mm. Pori Jazz -tapahtumassa ja Imatran Big Band Festivaleilla. Artisti nähtiin edellisen kerran Suomessa The Circuksessa vuonna 2017.

KEIKKA:
Macy Gray (USA)
Ti 17.5.2022 Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18

LIPUT:
Myyntiin pe 18.6.2021 klo 9.
Liput palvelumaksuineen alkaen 38,50 euroa Lippupisteestä

 

Francis Goya

By

Suomalaisten suursuosikki jo neljällä vuosikymmenellä! – Platinaa suomalaisilla ikivihreillä!

Sympaattinen Francis Goya ei ole esiintynyt Suomessa yli kymmeneen vuoteen, jollei mukaan lasketa syyskuussa 2018 Kangasniemellä järjestettyä hyväntekeväisyystapahtumaa, jossa hän käväisi soittamassa suomalaisten ystäviensä kutsusta.

Francis Goyan suosion suuruudesta Suomessa todistavat muun muassa kaksi platinalevymyyntiin yltänyttä albumia: ”Summernight Moods” vuodelta 1979 ja ”Pohjolan yössä” vuodelta 1983. Kummatkin albumit kuuluvat niiden monien levyjen joukkoon, jotka Goya levytti suomalaiselle levy-yhtiölle, ensin Fazer-Finnlevylle ja sen jälkeen musiikkivaikuttaja Osmo Ruuskasen johtamalle Bluebird-yhtiölle.

Suomessa levytetyillä albumeilla on kuultu hänen taiturimaisia instrumentaalitulkintojaan suomalaisille tutuista ikivihreistä kuten ”Paratiisi”, ”Satulinna”, ”Sininen ja valkoinen”, ”Surun pyyhit silmistäni”, ”Akselin ja Elinan häävalssi”, ”Myrskyluodon Maija”, ”Rantakoivun alla”, ”Hopeinen kuu”, ”Pohjolan yö” ja ”Ihmisen ikävä toisen luo”.

Noihin aikoihin Francis Goyan voimallisesti aikuisyleisölle suunnattu musiikki soi ahkeraan tahtiin Ylen kanavilla ja hänet nähtiin usein esiintymässä suosituimmissa suomalaisissa televisio-ohjelmissa. Hänen konserttinsa olivat niin ikään järjestään loppuunmyytyjä.

Instrumentaalimusiikki ei tunne kielirajoja! – Yli 20 miljoonaa myytyä levyä!

Liegen kaupungissa, Belgiassa toukokuussa 1946 syntyneen, nykyisin Espanjassa asuvan Francis Goyan läpimurto maailmanmarkkinoille tapahtui vuonna 1975, kun hän levytti yhdessä isänsä kanssa säveltämän, kansainväliseksi instrumentaaliklassikoksi vuosien varrella osoittautuneen kauniin, melodisen kappaleen nimeltä ”Nostalgia”. ”Nostalgia” kipusi muun muassa Hollannin, Saksan, Norjan ja Brasilian myyntilistoilla ja herätti yleisön kiinnostuksen Goyaa kohtaan ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa.

Kiitettävän tiiviiseen tahtiin levyttäneen Goyan tekemien albumien määrä ylittää 50 kappaleen rajan, mikä tarkoittaa sitä, että hän on keskimäärin levyttänyt vähintään yhden albumin per vuosi uransa alusta alkaen. Suuri osa albumeista on myynyt joko kultaa tai platinaa ja niiden yhteenlaskettu myyntilukema nousee yli 20 miljoonaan.

Samoin kuin Suomessa myös muualla maailmassa Francis Goya on usein tehnyt yhteistyötä paikallisten musiikkivaikuttajien ja levy-yhtiöiden kanssa. Hänellä on poikkeuksellinen taito valita esitettäväkseen kunkin maan tai maanosan suosituimmista ikivihreistä ja listahiteistä juuri ne koskettavimmat ja ajattomimmat, jotka ilman sanojakin vetoavat yleisöön.

Esimerkkinä Francis Goyan levyttämistä latinalaisen musiikin suosikeista mainittakoon ”Besame mucho”, ”Perfidia”, ”Amor, amor, amor”, ”Quando Sali de Cuba”, ”Vaya con Dios” ja ”La Playa”. Slaavilaisuutta hänen runsaassa tuotannossaan edustavat ”Mandshurian kukkuloilla” ja ”Uralin pihlaja”, ruotsalaista ”Ack Värmeland, du sköna” ja ranskalaista ”Emmanuelle” ja ”Kuolleet lehdet (Les Feuilles mortes)”.

Francis Goya
Ke 18.5.2022 klo 19.00 Kulttuuritalo, Helsinki
Liput alkaen 39,90 euroa.

HUOM!
Jo ostetut liput käyvät toukokuun 2022 konsertteihin sellaisenaan.
Alun perin huhtikuussa 2020 järjestettäväksi kaavaillut konsertit jouduttiin jo maaliskuussa 2020 siirtämään helmikuulle 2021 ja viime helmikuussa elokuulle 2021.

 

 

Nick Mason`s Saucerful of Secrets

By

Nick Mason`s Saucerful of Secrets tuo Pink Floydin
alkuaikojen helmet Kulttuuritalolle.

Paikka: Kulttuuritalo
Aika: 19.5.2022
Liput: Alk. 59e

Suomen Pink Floyd -fanit pääsevät toden teolla nauttimaan yhtyeen alkuvuosien helmistä Helsingin Kulttuuritalossa toukokuun 19. päivänä, jolloin vuonna 2019 Prog-lehden progejumalaksikin kruunattu Pink Floyd -rumpali Nick Mason tuo yhtyeensä Suomeen.

Huippumuusikoista koostuva Nick Mason´s Saucerful of Secrets soitti ensimmäisen keikkansa Lontoossa vuonna 2018, ja yhtye luo esiintymisissään ainutlaatuisen fiiliksen, joka henkii 1960–1970-lukujen taitetta. Kiertueen kappalevalikoimassa on kuultu parhaita paloja aina vuoden 1967 The Piper At The Gates Of Dawn -albumilta vuoteen 1971, jolloin Pink Floyd julkaisi Meddle-pitkäsoittonsa.

Mukana on kuultu myös ainutlaatuisia liveversioita esimerkiksi kappaleista Lucifer Sam, Arnold Layne sekä Bike, joita ei aikoinaan otettu mukaan Pink Floydin silloisiin livesetteihin lainkaan.

Psykedeelisessä rockyhtyeessä ovat mukana kitaristi Lee Harris, Spandau Ballet -yhtyeestä tutuksi tullut kitaristi Gary Kemp sekä pitkäaikainen Pink Floyd -ulkojäsen, basisti Guy Pratt. Kosketinsoittimista ja ohjelmoinnista vastaa Dom Beken. Kuten Nick Mason on sanonut alusta lähtien; tavoitteena on vangita juuri 60- ja 70-lukujen vaihteen tunnelma, ei niinkään perustaa varsinaissta tribuuttiyhtyettä, sillä 14 vuotta sitten kuollutta Syd Barrettia ei voi vain korvata. Syd jätti bändin vuonna 1968.

Yhtye on saanut myös muiden Pink Floyd -jäsenten hyväksynnän, ja Roger Waters on nähty jopa vierailijana Saurceful of Secretsin keikalla New Yorkissa vuonna 2019.


Koronaepidemian jatkumisesta johtuen Nick Mason’s Saucerful of Secretsin konserttikiertue siirtyi edelleen ja 8.6. 2021 suunniteltu konsertti Kulttuuritalolla siirtyi myös. Olemme saaneet uuden päivän artistilta ja konsertin uusi päivä on 19.5.2022. Paikkana säilyy Kulttuuritalo.

Kaikki jo ostetut liput 12.6.2020 ja 8.6.2021 konserttiin käyvät sellaisenaan siirtyvään konserttiin vuodelle 2021 ja ei aiheuta muutoksia. Mikäli uusi päivä ei sovi teille niin käytössä on muutama vaihtoehto lipun palauttamiseen. Mikäli haluat lipun palauttaa, niin se on mahdollista tehdä 12.6.2021 saakka. Palautus tapahtuu sen lippukaupan kautta, mistä lippu on ostettu alunperin (Lippu.fi / Tiketti).

Pink Floyd -legenda Nick Mason Suomen konsertti siirtyi, uusi päivä on toukokuussa 2022!

www.thesaucerfulofsecrets.com
www.facebook.com/saucerfulofsecretsofficial

Pink Martini featuring China Forbes (USA)

By

Sensaatiomainen kevyen musiikin ilmiö Pink Martini tulee Suomeen

Maailmalla hehkutettu, tyylilajeja yhdistelevä Pink Martini nyt ensimmäistä kertaa Suomessa! Tule kokemaan huipputyylikkään livebändin kansainvälisesti ylistetty show.

Menneen maailman glamouria tihkuva kevyen musiikin yhtye Pink Martini ihastuttaa yleisöjä ympäri maailman. Genrejä suvereenisti yhdistelevä bändi ottaa ainutlaatuisella tavalla haltuun jazzin, popin ja klassisen musiikin parhaat palat. Leikkisät sovitukset uppoavat yleisöön kuin häkä. Huhtikuussa voit kokea keikan uskomattoman ilmapiirin Helsingin Kulttuuritalolla.

Yhtyeen perustaja, johtohahmo ja pianisti Thomas Lauderdale on saanut ympärilleen 11 hengen taitavan ensemblen monine soittimineen. Kappaleet tulkitsee Pink Martinin luottosolisti, vahvaääninen China Forbes. Parin viimeisen vuosikymmenen aikana kriitikot ovatkin kehuneet Pink Martinia yhdeksi maailman tyylikkäimmistä liveyhyeistä.

Viihdyttävä paketti uusia ja vanhoja rytmejä

Pink Martini debytoi Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 1997. Sittemmin yhtye on noussut kansainväliseksi sensaatioksi, joka yhdistää rohkeasti vanhan kunnon glamourin ja modernin kevyen musiikin, kymmenillä eri kielillä. Bändi on valloittanut yleisöjä maailman eturivin lavoilla, kuten Sydneyn oopperatalossa, Los Angelesin filharmonisessa, The Kennedy Centerissä ja Royal Albert Hallissa.

Useita omia levyjä julkaissut Pink Martini tulkitsee rakastettuja klassikkoja ja täydentää illan tunnelmaa omilla mukaansatempaavilla kappaleillaan. Show pulppuaa voimakkaita rytmejä, kuumia latinosäveliä, kabareeta, loungea, herkkiä balladeja ja fiilisteleviä sooloja. Koet 1940–50-lukujen elokuvamusiikin, maailmanmusiikin ja lukuisat tyylilajit ennennäkemättömän viihdyttävässä paketissa.

Tunnelma on koettava itse. Osta lippusi nyt!

Pink Martini featuring China Forbes (USA)
UUSI KONSERTTIPÄIVÄ: Ti 12.4.2022 klo 19.00 Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18.00
Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Liput palvelumaksuineen alkaen 59 euroa Ticketmasterista.

Pink Martinin Helsingin Kulttuuritalolle 9. kesäkuuta 2021 suunniteltu konsertti on koronaepidemian rajoitusten takia siirretty ensi vuoteen. Vuoden 2021 konserttiin ostetut liput käyvät sellaisenaan uudelle päivämäärälle.

 

Sami Hedberg 15v. juhlakiertue

By

HUOM! Keikka on siirretty koronan vuoksi vuodelle 2022. Uusi keikkapäivä on pe 22.4.2022 klo 18 ja 21.

Alkuperäisille keikkapäiville ostetut liput käyvät uudelle keikkapäivälle sellaisenaan lipussa mainittuun näytökseen, kellonaika ei muutu.

Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voi liput palauttaa osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/ 30.4.2021 mennessä.

 

Tällä vuoden hauskimmalla kiertueella kuullaan Samin käsikirjoittamia komedian parhaimpia paloja koomikon koko uran ajalta sekä uutta ja ajankohtaista materiaalia.

Show’n ytimessä on Hedbergin tyylin mukaisesti nauruhermoja kutkuttavia tarinoita, improvisaatiota sekä mielikuvituksen synnyttämiä hahmoja. Tervetuloa mukaan nauttimaan tästä vuorovaikutteisesta ilotulituksesta!

Sami kommentoi tulevaa kiertuettaan kiitollisena: ”On hienoa todeta, että on saanut Suomessa tehdä näin pitkän uran ja nähdä että kaikenikäiset ihmiset haluavat tulla keikoille ympäri Suomen. Tämä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin live stand up on edelleen se, mistä tykkään kaikista eniten. Olen kiitollinen yleisölle siitä, että saan tehdä tätä työtä”.

Sami Hedberg 15v. juhlakiertue Helsingin Kulttuuritalossa  pe 22.4.2022 klo 18.00.
Esityksen kesto 2 tuntia väliaikoineen.

Show myös samana päivänä klo 21:00

Kiertuekalenteri ja lisätiedot: www.samihedberg.com

Sami Hedberg 15v. juhlakiertue

By

HUOM! Keikka on siirretty koronan vuoksi vuodelle 2022. Uusi keikkapäivä on pe 22.4.2022 klo 18 ja 21.

Alkuperäisille keikkapäiville ostetut liput käyvät uudelle keikkapäivälle sellaisenaan lipussa mainittuun näytökseen, kellonaika ei muutu.

Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voi liput palauttaa osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/ 30.4.2021 mennessä.

 

Tällä vuoden hauskimmalla kiertueella kuullaan Samin käsikirjoittamia komedian parhaimpia paloja koomikon koko uran ajalta sekä uutta ja ajankohtaista materiaalia.

Show’n ytimessä on Hedbergin tyylin mukaisesti nauruhermoja kutkuttavia tarinoita, improvisaatiota sekä mielikuvituksen synnyttämiä hahmoja. Tervetuloa mukaan nauttimaan tästä vuorovaikutteisesta ilotulituksesta!

Sami kommentoi tulevaa kiertuettaan kiitollisena: ”On hienoa todeta, että on saanut Suomessa tehdä näin pitkän uran ja nähdä että kaikenikäiset ihmiset haluavat tulla keikoille ympäri Suomen. Tämä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin live stand up on edelleen se, mistä tykkään kaikista eniten. Olen kiitollinen yleisölle siitä, että saan tehdä tätä työtä”.

Sami Hedberg 15v. juhlakiertue Helsingin Kulttuuritalossa  pe 22.4.2022 klo 21.00.
Esityksen kesto 2 tuntia väliaikoineen.

Kiertuekalenteri ja lisätiedot: www.samihedberg.com

Clannad (IE)

By

IRLANTILAISEN FOLK-POPIN JÄTTINIMI CLANNAD SAAPUU JÄÄHYVÄISKIERTUEELLAAN SUOMEEN

50 vuotta taiteellaan ihastuttanut kelttiläisvaikutteinen kokoonpano esiintyy Kulttuuritalolla 24.4.2022
Irlantilainen Clannad päättelee puoli vuosisataa kestäneen uransa. Sielukkaasti new age -henkeä, poppia ja folk-perinteitä yhdistelevä irlantilaiskokoonpano poistuu suurilta esiintymislavoilta näyttävästi: orkesteri lähtee keväällä puolitoista vuotta kestävälle maailmankiertueelle aina Australiaa, Japania ja Etelä-Amerikkaa myöten.

Moninkertaisesti Grammy- ja BAFTA-palkittu perheyhtye julkaisee lopetuksen yhteydessä vielä In A Lifetime -nimisen 50-vuotisjuhlalevyn 13. maaliskuuta 2020. Myös lukuisista tv-sarja- ja elokuvamusiikeista tunnettua kokoonpanoa on kiitelty kelttiläisen perinnemusiikin ja pop-musiikin rajojen rikkomisesta ja tyylilajien lähentämisestä, ja yhtye onkin vuosikymmenten saatossa onnistunut kasvattamaan kuuntelijakuntaansa perinteisemmän pop-musiikin harrastajien pariin menettämättä kuitenkaan folk-seuraajiaan.

Englannin ja iirin kielellä levyttänyt yhtye julkaisi viimeisimmän Hourglass-singlensä tänä syksynä höystettynä vuoden 2003 remasterilla yhtyeen tekemästä Harry´s Game -televisiosarjan tunnusmusiikista. Kumpikin on kuunneltavissa nyt Spotifyssä. Yhtyeen viimeisin, bändin nimeä kantanut studioalbumi julkaistiin vuonna 2014.

Irlantilaisen musiikin sanansaattajana toimiva Clannad on myynyt maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa levyä, ja orkesterin levyistä kahdeksan on noussut Ison-Britannian top 10 -listalle. Suomessa Clannad nähtiin viimeksi vuonna 2012, kun se esiintyi Turussa ja Helsingissä täysille saleille.

Clannad (IE)
Helsingin Kulttuuritalossa 24.4.2022 klo 19.00.
Konsertissa on väliaika.

Sparks (US)

By

Popin kulttiyhtye Sparks palaa vihdoin Helsinkiin. Huikean 50 vuoden ja 24 studioalbumin uran tehneen yhdysvaltalaisduon odotettu konsertti koetaan Helsingin Kulttuuritalolla tiistaina 3. toukokuuta 2022.

70-luvulta asti omalaatuista uraansa luonut veljespari Russell ja Ross Maelin Sparks tunnetaan erityisesti teatraalisista ja ennennäkemättömällä tavalla konseptoiduista esiintymisistään, poikkeuksellisesta sävellystyylistään ja terävistä lyriikoista. Musiikin kenttää pysyvästi muokanneen kaksikon uran huippukohtiin kuuluu mm. vuoden 1974 ”This Town Ain’t Big Enough for Both of Us” -listamenestys, diskohitti ”The Number One Song in Heaven”, Giorgio Moroderin kanssa yhteistyönä syntynyt kappale ”When I’m With You”, vuoden 1994 house-/teknovaikutteinen ”When Do I Get to Sing ’My Way’ ” sekä indierock-yhtye Franz Ferdinandin kanssa vuonna 2015 tehty levy ”FFS”. Yhtye on inspiroinut monia maailman arvostetuimpia muusikoita, joista mainittakoon Depeche Mode, Björk, The Ramones ja Faith No More, sekä vaikuttanut useiden tyylisuuntien kuten synth-popin, new waven ja post-punkin kehitykseen. Sparksin heinäkuussa 2020 julkaistu viimeisin studioalbumi ”A Steady Drip, Drip, Drip” debytoi brittilistan sijalla seitsemän nousten arvostelumenestykseksi ympäri maailman.

Tänä vuonna yhtye on ajankohtainen mm. kahden elokuvaprojektin tiimoilta: veljesten käsikirjoittamaa ”Annette”-musikaalia tähdittää Adam Driver ja Marion Cotillard sekä Edgar Wrightin (mm. Baby Driver, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz) ohjaama ”The Sparks Brothers” -dokumentti saa teatteriensi-iltansa Yhdysvalloissa kesäkuussa.

Yhtyeen edellinen Suomen-vierailu oli elokuussa 2017 Flow Festivaaleilla, mutta edellisestä Kulttuuritalon konsertista tulee ensi vuonna kuluneeksi jo 46 vuotta. Tässä välissä yhtye on esiintynyt kahdesti loppuunmyydyllä Tavastia-klubilla, vuosina 2008 ja 2012.

SPARKS (US)
Ti 3.5.2022 Helsinki, Kulttuuritalo

Liput
– ennakkoon alk. 38,50 EUR Lippupisteestä
– ovelta alk. 43,50 EUR

 

SIIRTYY: Vikingarna

By

Vikingarna 5.5.2022 i Kulturhuset måste tyvärr flyttas till hösten på grund av sjukdom. Nytt datum är söndagen 16.10.2022 kl 14. Redan köpta biljetter gäller som sådan.

Valitettavasti Vikingarna -konsertti 5.5.2022 joudutaan siirtämään sairastumisen takia syksylle. Uusi päivä on su 16.10.2022 klo 14. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan.

 


Vikingarna med Christer Sjögren på gigantisk Finalturné, i Finland, Helsingfors torsdagen den 5.5.2022 kl. 19

Nu släpps finalbiljetterna till Nordens i särklass största och populäraste dansband Vikingarna med Christer Sjögren i spetsen. Den 6 augusti 2021 beger de sig ut på en sista turné i Norden och totalt gästar Vikingarna 44 orter i fyra länder med turnépremiär den 6 augusti 2021 och sträcker sig fram till den 14 oktober 2022!

– Det här ska bli så kul. Man kan tro att jag ledsnat på låtarna men jag har faktiskt fått ny energi när jag upptäckt låtskatten på nytt. Jag förstår hur mycket vår musik har betytt för publiken och faktiskt också i flera generationer. Nu ska vi ge järnet runt om i Norden och jag längtar verkligen ut, säger Christer Sjögren

Den fantastiska sagan om Vikingarna tar sin början redan 1960 med Jicoo & The Vikings och på tidigt 70-tal bytte man namn till Vikingarna. Från 1970 talet och framåt har man radat upp mängder med hits på bl a Svensktoppen med låtar som ”På världens tak”, ”Du gav bara löften”, ”Djingis Kahn”, Blue Hawaii” och många fler.

1998 låg ”Kan man älska nån på avstånd” på första plats hela 26 veckor på Svensktoppen, en otrolig framgång som få artister kan stoltsera med.

Sångaren och ”hagforsingen” Christer Sjögren anslöt i bandet 1978 och att han sedan dess blivit en av vårt lands mest älskade artister är ingen underdrift. Under bandets långa framgångssaga hann man också med att släppa 3 skivor i Tyskland som sålt över 600 000 exemplar. Totalt har Vikingarna sålt mer än otroliga 12 miljoner skivor i Norden vilket är fullständigt unikt.

Biljetter till Vikingarna ”Finalturen 2021-2022” i Helsingfors släpps via: www.lippu.fi

Info & grupper: 0400 647723 Raimo Viljala, www.juhlatalo.com

Arrangör i Helsingfors; Suomen Viihdekeskus Oy

SIIRTYY: Puhu hiljaa rakkaudesta – Fredin tyyliin

By

Puhu hiljaa rakkaudesta – Fredin tyyliin 10.2.2022 siirtyy – uusi päivä on sunnuntai 9.10.2022 klo 15.00

Heikentyneestä koronatilanteesta ja siiihen liittyvistä viranomaisohjeista johtuen konsertti siirtyy turvallisuussyistä, uusi konserttipäivä on sunnuntai 9.10.2022 klo 15.00.

Jo ostut liput kelpaavat sellaisenaan tähän uuteen ajankohtaan. Mikäli siirto ei sovi aikatauluunne ja haluatte palauttaa liput pyydämme tekemään palautuspyynnön viimeistään 28.2.2022 osoitteessa: https://web.lippu.fi/palautus

 

KUNNIANOSOITUS FREDILLE JA KOTIMAISELLE ISKELMÄLLE

Ainutlaatuisessa illassa Suomen iskelmän huiput sekä Fredin läheiset ystävät esittävät Fredin rakastetuimpien laulujen lisäksi omia hittejään, pikku tarinoilla höystäen. Kai Hyttinen, Pepe Willberg, Nina Tapio sekä Antti Paavilainen konserttiorkestereineen vievät meidät kotimaisen huippuiskelmän maailmaan aidosti aikalaisten tulkitsemana. Tämä ainutlaatuinen elämys on koettava livenä ja yhdessä.

Puhu hiljaa rakkaudesta – Fredin tyyliin
Torstai 10.2.2022 Helsingin Kulttuuritalo klo 19.00.
Tapahtumassa on väliaika. Varaa tarjoilut ennakkoon: https://www.sture4.fi/tapahtumatarjoilut

Liput Alk. 43,50€ sis. käsittelykulun.

Järjestäjät Ilkka Pensola Oy ja Suomen Juhlatalo Oy
Ohjelmatiedot: Ilkka Pensola 0400 449043, ryhmät Raimo Viljala 0400 647723

Tänä iltana: Club For Five & Ilmavoimien Big Band

By

Tänä iltana Club For Five & Ilmavoimien Big Band

Suomalaisten suosituimpien viihdesäveltäjien, Toivo Kärjen, Unto Monosen ja Junnu Vainion  musiikin saattelemana kaksi taidokasta kokoonpanoa yhdistävät voimansa.

Ilmavoimien Big Band ja Club For Five luovat upealla ilmaisullaan tunteellisia sekä riemastuttavia tulkintoja monista tunnetuista lauluista, jotka ovat jääneet suomalaisten sydämiin vuosien saatossa.

CLUB FOR FIVE
Club For Five on ainutlaatuinen ilmiö musiikkimaailmassa rikkoessaan mielikuvia siitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voikaan tehdä. Monipuolinen a cappella lauluyhtye on valloittanut yleisönsä suvereenilla osaamisellaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Yhtyeen musiikkia ei voi rajata yksittäiseen tyylilajiin, sillä viisikko yhdistelee sovituksissaan ennakkoluulottomasti jazz-, pop-, rock- ja klassista musiikkia tyylikkääksi ja omaperäiseksi kokonaisuudeksi. Voisi jopa sanoa, että Club For Five’n tyylilaji on Club For Five! Viiden laulajan (Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi) lavashow on täynnä vastustamatonta iloa, energiaa ja virtuositeettia.

ILMAVOIMIEN SOITTOKUNTA/ ILMAVOIMIEN BIG BAND
Ilmavoimien soittokunta on Suomen puolustusvoimien viidestä soittokunnasta ainoa, joka on erikoistunut viihde- ja big band -musiikkiin. Orkesteri nähdäänkin esiintyvän nykyisin pääasiassa big band -kokoonpanossa, kuten tälläkin kiertueella yhdessä lauluyhtye Club For Fiven kanssa. Orkesterin kotipaikkana on Jyväskylän varuskunta Tikkakoskella ja sen tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi monipuolinen konserttitoiminta ympäri Suomen. Soittokunnalle kertyy vuosittain yhteensä n. 120 esiintymistä. Ilmavoimien soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Juha Ketola.

Tänä iltana: Club For Five & Ilmavoimien Big Band
Helsingin Kulttuuritalossa ke 16.3.2022 klo 19:00

Konsertin kesto n. 2h väliaikoineen

 

Tilaa tarjoilut ennakkoon verkkokaupasta.

My Dad Wrote A Porno

By

«A sensation» – Rolling Stone
«It will leave you crying with laughter» – GQ
“One of the greats” – Esquire

After their critically acclaimed HBO comedy special, over 180 million downloads, and a sell-out world tour, the award-winning #1 hit podcast, My Dad Wrote A Porno, is back with a BRAND NEW LIVE SHOW for 2020. In March, 2022 they are performing live at the House of Culture.

Reading never-before heard material from the mind of the legendary Rocky Flintstone, join Jamie Morton, along with best mates James Cooper and Alice Levine, as he delves deeper into his father’s Belinda Blinked erotic saga. You’ll laugh, you’ll cry but you will not be aroused.

With surprises, interactive elements and a massive party atmosphere, you do not want to miss this hilarious and outrageous comedy event as Team Porno bring more of the best/wort erotica ever written to the world.

My Dad Wrote A Porno
To 24.3.2022 klo 19:30
Kulttuuritalo, Helsinki

 

Due to the covid situation and regulations 6.3.2020 ”My dad wrote a porno” -show will be postponed to a new date. New show date is 24.3.2022. Tickets are valid for the new date as they are. If you are unable to attend the new date please apply for refund not later than 6.5.2020 via https://web.lippu.fi/palautus